מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- GBM כמה שאלות בבקשהדניאל12/09/2017
היי, אימי מאובחנת כחולת GBM מהתאריך 26.6.16. כיום היא מטופלת באווסטסין פעם בשבועיים 3000 מ"ג קפרה ביום, 1000 מ"ג דפאלט ביום ו4 מ"ג דקסטמטזון. חוץ מחולשה ותפקוד קונגטיבי ירוד שהיה מגליו המחלה, לאחרונה חלה ירידה תפקודית דרסטית שהחלה "בבום" כבר כחודש. התקפי הפרכוס שלה תקופים יותר, אחת לחודש, היא בקושי מדברת, לא שולטת בצרכים, בקושי מצליחה ללכת, ובכלל כשהיא מדברת היא לא מדברת בהגיון.. כאילו נמצאת בסוג של הזיה.. עשינו MRI בתאריך 7.9.17 והתשובות עדיין לא הגיעו.
כמה שאלות ברשותך:
1. האם המצב שאני מתארת מראה על חזרתו של הגידול מחדש? או שיכול להיות שתרופה "דפאלט" שהתחלנו אותה לפני חודש עושה לה את כל התופעות הנ"ל? (התחלנו לקחת את הדפאלט בדיוק לפני חודש, הזמן שחלה התדרדרות)
2. איך נראה הסוף של המחלה הנוראית הזאת? אף אחד או אף אתר כותב במה זה מתבטא, ואיך להיות ערוכים לסוף.. אם תוכל בבקשה לתאר את התסמינים של הסוף אני אודה לך מאוד.
3. במידה והגידול חזר, יש טעם לנתח אותה שוב? אישה ללא מחלות בעבר בת 62 שהייתה עד לפני הGBM בריאה לחלוטין..
4. האם יש עוד מה לעשות מעבר לטיפול באווסטין כטיפול תומך כדי להאריך את חייה?
מצרפת דוח פתולוגי של הגידול עם זה עוזר..
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBM
פרופ` אברהם קוטן12/09/2017לצערי אינני איש בשורות. גליובלסטומה מולטיפורמה הינו גידול נוראי והפרו גנוזה שלו לא השתנתה בצורה משמעותית בארבעים הדנים האחרונות בהן אני עוסק באונקולוגיה. ההישרדות החציונית היא כשנה עד שנה וחצי, והטיפול הוא משלב של ניתוח , קרינה וכימותרפיה עי טמודל. כאשר המחלה מתקדמת אפשר לתת אבסטין אך יעילותו מוגבלת. מעבר לכך כל טיפול אונקולוגי נוסף הוא בחזקת ניסיוני. במקרים ספציפיים מיוחדים שוקלים ניתוח נוסף.
עליכם לדעתי להיערך לבאות ולדאוג לטיפול סיעודי מיטבי ובתנאים האופטימליים ביותר. אני מציע לכם לשמור את הכוחות לשלב זה בו הסבל העיקרי הוא דל המשפחה ופחות של החולה. חבל לבזבז אנרגיות ומשאבים על טיפולי שווא ועל אשליות.
צפויה הדרדרות הדרגתית, ככל שהטיפול הסיעודי טוב יותר - החולה שורד
יותר.
צר לי, אך זו המציאות. אינני סבור שהתרופה כנגד פרכוסים גרמה להחמרה, נהפוך הוא, היא אולי תפחית את תדירותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM כמה שאלות בבקשה
דניאל12/09/2017תודה על תשובתך המהירה.. אכן זה לא מה שרציתי לשמוע אבל אני מציאותית ומבינה מה חומרת המחלה שלה.. מקווה רק שלא הרבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBM
פרופ` אברהם קוטן12/09/2017תחזיקו מעמד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)