מרקרים בסרטן הרקטום - האם ערכים תקינים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרקרים בסרטן הרקטום - האם ערכים תקינים?
    משה 67
    24/09/2017

אני בן 50 לפני שנה בדיוק התגלה אצלי גידול ברקטום בגובה 4 ס"מ.עברתי חודשים הקרנות + קסלודה.
    לאחר מכן ניתוח להסרת הגידול .ושימור סוגרים.נמצא כבר 7 חודשים עם סטומה זמנית
    עברתי 4 חודשים טיפול משלים של אוקסליפלטין וקסולודה
    היום בוצע מרקרים ששלחתי עם מייל זה.יש לציין שהערכים שמופעים הם ממש אחד לאחד כמו לפני שנה לפני התחלת ההקרנות והקסלודה.האם הערכים תקינים לאחר טיפול?והאם זה אומר שבסי טי שאבצע בעוד 10 ימים יש מצב לתשובה כי אני נקי?נאמר לי כי היות והגידול היה מקומי ללא התפשטות והשולים נקיים ההחלמה יכולה להגיע גם ל100 אחוז ורוב הסיכוים שלא יהיה הישנות למחלה

אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סמני סרטן

פרופ` אברהם קוטן
    24/09/2017

לא צרפת ערכים, אך במידה והם תקינים זה לא מספיק להערכת מצב, יש לבצע בדיקות הדמיה ואנדוסקופיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים למרקרים

משה
    24/09/2017

CA-19-9 יצא9.17
    CEA יצא 1.79
    אמרו לי לעשות קולונוסופיה שנה מהניתוח אז במרץ 2018 אני אמור לעשות והדמיה עושה בעוד 10 ימים שזה CT עם חומר ניגוד.
    האם המרקרים בסדר למישהו אחרי כימותרפיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמנים

פרופ` אברהם קוטן
    24/09/2017

הסמנים תקינים. יצויין: סמנים תקינים אינם שוללים קיום מחלה, לעומת זאת, סמנים בערכים פתולוגיים מחשידים על קיום מחלה, אצלך כאמור הסמנים תקינים, אך כדי לדעת מה המצב, יש לבצע את בדיקת ה-CT וכן קולונוסקופיה (אותה בצעת ואני מבין שהייתה קתינה, ואתה אמור לבצע שוב במרץ 2018).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מרקרים

משה
    24/09/2017

קודם כל תודה על המענה המהיר.
    ביצעתי קולונוסופיה באוקטובר 2016 בעקבות בדיקת פרוטולוג שגילה את הגוש בבדיקה ידנית
    בבדיקה שהיתה עד הצקום כל המעי נקי ממש לפני סיום ראו את הגוש ברקטום ?האם זה שהוא היה מקומי ולא פרץ מעבר לזה זה סימן טוב להחלמה? רציתי לציין כי לאחרונה עליתי כבר במשקל כ4 קילו זאת לאחר שהורדתי כמעט 20 קילו בגלל כל מה שעברתי מעבר לזה מרגיש מצוין רק שקית הסטומה קצת מפריעה לי אבל עוד 3 שבועות סוגרים את הסטומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן רקטום

פרופ` אברהם קוטן
    25/09/2017

העובדה שאתה מרגיש טוב ושהסמנים תקינים מעודדת. כדי לגעת אובעקטיבית שהכל בסדר יש לבצע בדיקת CT פעם בשנה וקולונוסקופיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו