מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- NF גידולים בעמוד השדרהשני27/09/2017
שלום פרופ', יש לי ברקע NF המטבטא בגידולים ורובם בעמוד שדרה, כבר נותחתי מספר פעמים בגידולים שלחצו על חוט שדרה.
האבחנות נוירופיברמטוזיס ושוונוומה. כרגע בחוליה סקרלית רביעית יש גידול 2 ס"מ ,תהליך תופס מקום עם קשר לנקב העצבי- והוא מראה האדרה חזקה המתאים לשוונומה. (לציין שיש הגדלה ברורה מ MRI מלפני כשנה)
1. זה ש ב MRI משייכים את הממצא כמתאים לשוונומה סיכוי טוב שאכן נכון ולא ממאיר? (למרות שחייב לבצע ביופסיה)
2. האם הקרנה רדיוכירורגית היא אותו המכשיר שמקרינים הקרנות אונקולגיות? ואם שונה אז במה?
3. קראתי מאמר שאם מקרינית גידולים שפירים יש יותר סיכויים שיתפתחו בעתיד לממאירים או שאחוזי סיכוי לממאירות גם ללא הקרנות?
4. מרוב שאני דואגת, עד שאגיע לבדיקת ביופסיה ותשובתה האם יש בדיקות דם יעודיות השוללות תהליך ממאיר?
אשמח לתשובתך המפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש סקראלי
פרופ` אברהם קוטן27/09/2017אני מניח שהממצא הוא שוונומה. אפשר לטפל עי ניתוח ואם ממדיו של הממצא מתאימים ניתן לשקול קרינה סטראוטקטית (רדיוכירוגיה), טכניקה שמתבצעת כיום בכל מכוני הקרינה בתל אביב, בחיפה ובירושלים. הסיכון להשריית ממאירות אפסי. אין בדיקת דם דיאגנוסטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)