NF גידולים בעמוד השדרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• NF גידולים בעמוד השדרה
    שני
    27/09/2017

שלום פרופ', יש לי ברקע NF המטבטא בגידולים ורובם בעמוד שדרה, כבר נותחתי מספר פעמים בגידולים שלחצו על חוט שדרה.
    האבחנות נוירופיברמטוזיס ושוונוומה. כרגע בחוליה סקרלית רביעית יש גידול 2 ס"מ ,תהליך תופס מקום עם קשר לנקב העצבי- והוא מראה האדרה חזקה המתאים לשוונומה. (לציין שיש הגדלה ברורה מ MRI מלפני כשנה)
    1. זה ש ב MRI משייכים את הממצא כמתאים לשוונומה סיכוי טוב שאכן נכון ולא ממאיר? (למרות שחייב לבצע ביופסיה)
    2. האם הקרנה רדיוכירורגית היא אותו המכשיר שמקרינים הקרנות אונקולגיות? ואם שונה אז במה?
    3. קראתי מאמר שאם מקרינית גידולים שפירים יש יותר סיכויים שיתפתחו בעתיד לממאירים או שאחוזי סיכוי לממאירות גם ללא הקרנות?
    4. מרוב שאני דואגת, עד שאגיע לבדיקת ביופסיה ותשובתה האם יש בדיקות דם יעודיות השוללות תהליך ממאיר?
    אשמח לתשובתך המפורטת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    NF גידולים בעמוד השדרה

הוספת תגובה

• גוש סקראלי

פרופ` אברהם קוטן
    27/09/2017

אני מניח שהממצא הוא שוונומה. אפשר לטפל עי ניתוח ואם ממדיו של הממצא מתאימים ניתן לשקול קרינה סטראוטקטית (רדיוכירוגיה), טכניקה שמתבצעת כיום בכל מכוני הקרינה בתל אביב, בחיפה ובירושלים. הסיכון להשריית ממאירות אפסי. אין בדיקת דם דיאגנוסטית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו