מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה המשמעות של מרכיב אקטזיה דורלית?שיר05/12/2017
שלום פרופ', ברקע יש לי nf2, ידוע על מספר גידולים בסקרום ואגן במעקב של mri
כעת בוצע בדיקת ct בטן אגן עם חומר ניגוד,
ופרט למיקום הממצאים, כתוב על הממצאים כנראה ומדובר בנוירופיברומות. ואין שלול מרכיב של אקטזיה דורלית.
בדיקת Fdg ct לא אושרה עבורי לכן בנתיים בוצע ct רגיל.
מה המשמעות של מרכיב אקטזיה דורלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקסטזי דורלית
פרופ` אברהם קוטן05/12/2017מדובר בהרחבה של השק הדורלי - הקרום העוטף את חוט השדרה ואת העצבים היוצאים ממנו, שיכולה להכיל נוזל חוט שדרה. ממצא זה עלול להופיע בנוירופיברומטוזיס ובתסמונת מרפן. תתיעץ עם נוירוכירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שיר05/12/2017תודה על תשובתך, אספר בקצרה, אני בת 31, לאורך עמוד שדרה וסקרום יש לי סביבות 8 גידולים שהם במעקב יציב מספר שנים.
ויש שנים חדשים מבדיקת mri מלפני שנה, הם התגלו עקב כאבים ולאחר מיכן mri שאישר זאת ואני לקראת ניתוח כירורגי להסירם,
בתקווה להוציא שני גידולים כי השאר עוטפים את הסקרום ואמרו שבשום אופן אסור לנתח עקב סיכונים מרובים, זה אומר שהם תמיד ישארו ואני אפחד מה יהיה איתם.
עקב שיש הרבה גדולים הנוירואונוגולוג ביקש fdgpet הקופה לא אישרה. הפחד שיש באחד מהם הישנות לממאירות
אציין שמה שהוסר במהלך השנים הפתלוגיה הייתה nf או שוואנומה.
לראשונה ביצעתי ct. בטן אגן עם חומר ניגוד כולל 4 כוסות לבדיקה והזרקה לוריד.
הפענוח כתוב שהמצאים נראים כנוירופיברמטוזיס
אם הם היו חשודים לממאירות היו מציינים זאת?
זו לא מטרת ה ct?
אשמח לדעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירוביברומטוזיס
פרופ` אברהם קוטן05/12/2017ה-CT מדגים את הגוש אבל הוא אינו בדיקה פיזיולוגית אלא אנטומית ולכן לא נותן מושג על הפעילות המטבולית של הגושים. PET עשוי להדגים קליטת סוכר רדיואקטיבי ולרמוז שיתכן ומדובר בגידול שעבר השתנות ממאירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)