הרבה ציסטות דו צדדי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרבה ציסטות דו צדדי
    חן
    01/02/2018

שלום פרופ, בת 42 ביצעתי ממוגרפיה + us כתחילת מעקב שגרה בהמלצת רופאת משפחה, אין סיפור משפחתי.
    מבצע הבדיקה ציין שיש לי הרבה ציסטות דו צדדי
    ולא לקח דגימה לבדיקה אמר שלא נראה חשוד.
    בפענוח כתוב שינוי פיברוציסטי דו צדדי, רקמה סמיכה וסיכון מוגבר 4. והמלצה למעקב אחת לשנה.
    1. התעקשתי שיקח דגימה לבדיקה והוא בשום אופן לא הסכים, אמר שהם נראים ציסטות שפירות, האם אכן במקרה זה אין צורך בדגימה של הציסטות?
    2. אני דואגת כי לא נלקחה דגימה מצד שני מדוע כתב סיכון מוגבר 4?
    3. מה המשמעות לסיכון מוגבר 4? סיכון לחלות?
    אשמח להסבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרבה ציסטות דו צדדי

הוספת תגובה

• ציסטות בשדיים

פרופ` אברהם קוטן
    01/02/2018

ציסטות הן ממצא שכיח ובמרבית המקרים מדובר בממצאים שפירים. הקריטריונים לממצא חשוד מבוססים על מאפיינים רדיולוגיים וגם הניסיון הקליני של הרופא שמבצע בדיקה ידנית של השדיים חשוב. Birads 4 משמעותו - ממצאים חשודים. אני מציע לשקול ביצוע בדיקת mri של השדיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חן
    01/02/2018

תודה על תשובתך
    כתבתי שבפענוח כתוב דרגת סיכון 4,
    השבת שדרגה 4 אלו ממצאים חשודים, אכן?
    טכנאי מבצע הבדיקה אמר שיש ריבוי ציסטות ובשום אופן לא יקח דגימה כי הן לא נראות חשודות.
    נגשתי עם. התשובה לרופא כירורג שד שתמך בגרסת טכנאי הבדיקה שאין צורך בדגימה ורק מעקב אחת לשנה.
    והכירורג שד טען שאין צורך לבדוק את הציסטות כי מבנה השדיים שלי הן רקמה סמיכה= כמו מראה ערפל שמקשה לצפות בברור ולכן זו הסיבה שכתוב דרגת סמיכה 4, האם הדבר נכון?
    ואתה מציין שלא טוב שיהיה דרגת סיכון 4
    מה עליי לעשות כדי שאהיה על המשמר ואהיה רגועה?
    אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרגת סיכון

פרופ` אברהם קוטן
    01/02/2018

אינני מכיר את המושג דרגת סיכון. המינוח המקצועי הוא BIRADS 4 ואם זו התשובה אזי יש לדעתי לשקול ביצוע MRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו