מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרבה ציסטות דו צדדיחן01/02/2018
שלום פרופ, בת 42 ביצעתי ממוגרפיה + us כתחילת מעקב שגרה בהמלצת רופאת משפחה, אין סיפור משפחתי.
מבצע הבדיקה ציין שיש לי הרבה ציסטות דו צדדי
ולא לקח דגימה לבדיקה אמר שלא נראה חשוד.
בפענוח כתוב שינוי פיברוציסטי דו צדדי, רקמה סמיכה וסיכון מוגבר 4. והמלצה למעקב אחת לשנה.
1. התעקשתי שיקח דגימה לבדיקה והוא בשום אופן לא הסכים, אמר שהם נראים ציסטות שפירות, האם אכן במקרה זה אין צורך בדגימה של הציסטות?
2. אני דואגת כי לא נלקחה דגימה מצד שני מדוע כתב סיכון מוגבר 4?
3. מה המשמעות לסיכון מוגבר 4? סיכון לחלות?
אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בשדיים
פרופ` אברהם קוטן01/02/2018ציסטות הן ממצא שכיח ובמרבית המקרים מדובר בממצאים שפירים. הקריטריונים לממצא חשוד מבוססים על מאפיינים רדיולוגיים וגם הניסיון הקליני של הרופא שמבצע בדיקה ידנית של השדיים חשוב. Birads 4 משמעותו - ממצאים חשודים. אני מציע לשקול ביצוע בדיקת mri של השדיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חן01/02/2018תודה על תשובתך
כתבתי שבפענוח כתוב דרגת סיכון 4,
השבת שדרגה 4 אלו ממצאים חשודים, אכן?
טכנאי מבצע הבדיקה אמר שיש ריבוי ציסטות ובשום אופן לא יקח דגימה כי הן לא נראות חשודות.
נגשתי עם. התשובה לרופא כירורג שד שתמך בגרסת טכנאי הבדיקה שאין צורך בדגימה ורק מעקב אחת לשנה.
והכירורג שד טען שאין צורך לבדוק את הציסטות כי מבנה השדיים שלי הן רקמה סמיכה= כמו מראה ערפל שמקשה לצפות בברור ולכן זו הסיבה שכתוב דרגת סמיכה 4, האם הדבר נכון?
ואתה מציין שלא טוב שיהיה דרגת סיכון 4
מה עליי לעשות כדי שאהיה על המשמר ואהיה רגועה?
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרגת סיכון
פרופ` אברהם קוטן01/02/2018אינני מכיר את המושג דרגת סיכון. המינוח המקצועי הוא BIRADS 4 ואם זו התשובה אזי יש לדעתי לשקול ביצוע MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)