מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחיפות באיתור גרורות בכבדיוגב08/03/2018
שלום רב
בשיחה עם האונקולוגית שלי היא ציינה ש"אין משמעות לזמן שבין איתור גרורות ע"י אמצעים כגון CT לבין ביטוי קליני של הגרורות אצל הפציינט..." (כלומר אין צורך ביותר מדי בדיקות - אם יהיה משהו ארגיש...).
אציין כי אני בן 69 ולפני כ-8 שנים עברתי כריתה חלקית של המעי הגס+ הוצאת גרורה בכבד. עד כה אין לי תופעות המחשידות חזרת הגידול. אולם יש לי דרמטומיוזיטיס , שהיתה גם פרה-ניאופלסטית וגם עצמונית (MI2 חיובי}., והתפרצויות שלה גורמות לאי ודאות לגבי חזרת המחלה הגידולית. כמו כן הסמן CEA לא בלט גם בעת התפרצות הגידול
האם יש בכל זאת משמעות לאיתור מוקדם יותר? האם יש בדיקות מומלצות?
בתודה
יוגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון מוקדם של גרורות בכבד
פרופ` אברהם קוטן08/03/2018ראשית, הסבירות להופעת גרורות חדשות בכבד לאחר תקופת "שקט" של 8 שנים הינה אפסית. רצוי לעקוב באמצעות בדיקות הדמיה סדירות (CT או PET-CT), לדעתי פעם בשנה. כמובן שיש לבצע גם מעקב קולונוסקופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדירות לקולונוסקפיה? וסבירות לגרורות אחרות
יוגב10/03/2018תודה על תשובתך
ומה הסבירות לגרורות מלבד לכבד?
האם התדירות לקולונוסקופיה 3 שנים? 5 שנים? או אחר?
יוגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרורות אחרי 7 שנים
פרופ` אברהם קוטן10/03/2018סבירות אפסית גם באתרים אחרים. אם בדיקת הקולונוסקופיה תקינה ולא נמצאו פוליפים ואין שום תסמינים קליניים מחשידים אפשר לבצע כל 5 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)