מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצא( rcc ) זהה ב- mri לאחר ניתוח לשימור כליה ( בלאפ )ניסים28/09/2018
בן 50+ , לפני 5 חודשים עברתי ניתוח בלאפ לשימור כליה לכריתת ציסטה וגידול סמוך שהיה חשודים כ-RCC בכליה שמאלית . הניתוח עבר ללא סיבוכים .עברתי לפני מספר ימים mri בטן כביקורת ותוצאות הפענוח העלו בי תמיהות רבות
וסימני שאלה וגם דאגה כפי שתבין בהמשך מהשוואת mri לפני ואחרי הניתוח. כל הmri שעברתי היו עם ובלי ח"נ . נראה כאילו שום דבר לא השתנה אחרי הניתוח והציסטה והמוקד בסמוך לה נשארו באותו מקום .
אני לא רופא , אבל לא נראה לי שיכולה להיות הישנות בפרק זמן כה קצר של פחות מחצי שנה .
פענוח 2-2018 mri בטן כיוון כליות :
בכליה שמאל , באזור הבין קוטבי , באספקט ליטרי מודגמת ציסטה עם מחיצות עדינות ללא שינוי מהותי בהשוואה לבדיקה קודמת .
בצמוד לציסטה מוקד אקזוטיפי לטרלי כ- 1.1 ס"מ , עובר האדרה , גדל במקצת בהשוואה קודמת ( היה 0.7 ס"מ - חשוד כ- rcc.
בעקבות הממצאים ב-mri הנ"ל הוחלט על כריתת הציסטה ומקד בסמוך לה .
פענוח mri בטן אחרון ,9-2018
פענוח בהשוואה לבדיקה מ-2015 .
שתי כליות בגודל ומיקום תקין .
בגליה השמאלית בין קוטבי באספקט ליטרי מודגמת ציסטה עם מחיצות ומוקד אקזוטיפי סמוך בגודל 0.9 ס"מ גדל לעומת בדיקה קודמת (מ-2015 כאמור) , שעבר האדרה היקפית.
.הערה***: ה mri הזה (9-1018) נעשה בבית חולים אחר שמשום מה השוואה את הממצאים ל mri בטן ישן מ-2015 וזאת למרות שנמסרו לפקידת הקבלה דיסקים להטמעה מהשנה האחרונה . אין לי מושג מה הסיבה לכך ......
ונראה שהמפענח לא היה מודע בכלל לניתוח שעברתי (לא נראה לי שזה משנה משהו ). אציין שהmri האחרון אושר כבקשה רופא גסטרו שביקש לבדוק את המעי הגס והדק (חולה ibd).
..
מצורף דוח ניתוח ופתולוגיה של הרקמה שנכרתה עם שוליים (RCC שלב 1).
אשמח אם תשפוך אור על הממצאים ומה עליי לעשות ?
בתודה מראש ניסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בבדיקת mri
פרופ` אברהם קוטן28/09/2018אכן, דוח בדיקת ה-mri מוזר. על פי דוח הפתולוגיה הגדול היה קטן ולא אלים במיוחד. לדעתי יד כאן בלבול ויש לבקש שיעברו שוב על כל ההדמיות ויכתבו דוח חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא חוזר באזור הניתוח???
ניסים01/10/2018ראשית , תודה על התגובה וההתייחסות המהירה לשאלתי .
מכיוון שטרם שוחחתי עם המנתח ( נמצא בחופש )על הממצא המדאיג בפענוח ה- MRI האחרון , אני רוצה לשאול האם מניסיונך העשיר בגידולים , האם יש סבירות שאכן יש הישנות של הגידול באותו אזור 5 חודשים אחרי הכריתה או שאולי הייתה זליגה של הגידול שהוסר במהלך הניתוח ( בהנחה שאנחנו מסתמכים על ה-MRI
האחרון ) ?
ד.א עברתי גם us בטן עליונה לפני חודשיים ורק צויין בפענוח -כליה שמאלית במצב לאחר ניתוח .
אציין שבהדמיה us לפני הניתוח לא היה שום עדות לגידול , רק ה- mri הראה את הגידול ואת החשד שהוא ממאיר , מה שהתברר כנכון אחרי הניתוח לפי הפתולוגיה .
מי המומחה ( אונקו-אורולוג או המנתח שניתח אותי שהוא כירורג אורולוגי ) שיכול לקבוע בוודאות בהתייחס לפענוח הדיסק MRI שעברתי לפני חודש ?
האם יש מצב שהמנתח שהוא צד בעניין לא יספר את כל האמת או אפילו יתחמק ( אחרי הכול הוא בן אדם וידוע שרופאים יתחמקו מלהודות בטעות ) ?
ד.א ניסיתי לקבל חוות דעת ממנתח בעל שם באותו תחום והוא סירב לטפל במקרה מכיוון שהוא עובד עם המנתח שניתח אותי .
האם אני צריך לדאוג מהממצא שתואר ב- mri ?
תודה ....ניסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן כליה
פרופ` אברהם קוטן01/10/2018סרטן כליה מהסוג שנמצא אצלך לא משגשג בקצב מהיר.
כפי שכתבתי כבר - יש צורך לעבור בקפדנות על כל בדיקות ה-MRI ולהשוות. אני סבור שהמנתח שניתח אותך צריך לעשות זאת בשת"פ עם הרדיולוג - עליהם לראות הצילומים ביחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)