האם המצב דחוף ומצריך טיפול מידי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם המצב דחוף ומצריך טיפול מידי
    דנה
    15/10/2018

שלום
    לדודה שלי יש סרטן שד גרורתי שהיתפשט לכבד ולעצמות כך התברר מצילום סיטי שעשתה מלפני תשעה חודשים לוקחת לטרוזול כל יום בנוסף סיימה הקרנות מלפני חצי שנה לפני שלושה שבועות וחצי עשתה שוב צילום סיטי חוזר בטן חזה ואגן התברר שיש לה עוד גרורות חדשות בכבד ובעצמות רופא משפחה אמר לי שהיא צריכה לחזור דחוף לרופא האונקולוג התוצאות של הסיטי הגיעו תוך חמישה ימים ואני ניגשתי לשאול את רופא המשפחה על התוצאות לאחר שבועיים עכשיו אני צריכה לקבוע טור לאונקולוגיה וזה לוקח זמן האם הייתי צריכה להיזדרז לשאול מיד על התוצאות למרות שכבר ראיתי את התוצאות בתיק הרפואי שלה מיד כשהגיעו אבל התרשמתי פחות או יותר המצב דומה כמו הקודם ואין שינוי משמעותי האם גם רופא האונקולוג מקבל את התוצאות מיד כשמגיעים כמו שרופא המשפחה מקבל ואם המצב דחוף האם הם לא אמורים להיתקשר ולדווח על כך לפעמים אני מרגישה לבד בזירה ומסדרת את העניינים לבד ואני לא רוצה להרגיש רגשות אשמה על כך
    עכשיו במצבה יש סיכויי שהיא תקבל כימותרפיה כדי שהגרורות לא יתפשטו מחוץ לכבד והאם היא צריכה להתחיל טיפול מיד? אשמח אם אזכה למענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סרטן שד גרורתי

פרופ` אברהם קוטן
    15/10/2018

אם יש החמרה בממצאים צריך להחליף את הטיפול. היות ואינני מכיר את כל הפרטים אינני יכול להגיד לך איזה טיפול צריך לתת - קו נוסף של הורמונים או כימותרפיה.
    באשר לזימון לאונקולוגיה: אני מציע שתפני למכון האונקולוגי כי לפעמים עלולות ליהיות תקלות טכניות בהעברת אינפורמציה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתוספת לשאלה ששלחתי

דנה
    15/10/2018

תודה רבה על המענה המהיר האם הגרורות יכולות להיתפשט מחוץ לכבד תוך שלושה שבועות הכוונה זה הרבה זמן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שגשוג גרורות

פרופ` אברהם קוטן
    15/10/2018

גרורות לא משגשגות ״בין לילה״ אבל במרווח של מספר חודשים עלולה ליהיות החמרה. קשה לתת מענה מפורט כאשר חסרים נתונים קליניים וביולוגיים. לכן אני מציע להיוועץ עם המכון האונקולוגי בו היא מטופלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תוספת

דנה
    15/10/2018

המון תודה פרופסור אז זה לא נורא שחיכיתי שבועיים וחצי עד שהתחלתי בתהליכים?
    מחר אני אגש למזכירה ישירות לקבוע תור האם במקרים דחופים מקבלים תור מהר ? ואם נצטרך לחכות עוד שבועיים עד התור הקרוב אז זה גם לא נורא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיפות

פרופ` אברהם קוטן
    15/10/2018

לסדרי גודל של כשבועיים אין שום משמעות במצב שאת מתארת. עם זאת רצוי שיקבלו אותך בהקדם ואני בטוח שיעשו כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכמה חודשים מקבלים טיפול זומרה?

דנה
    18/10/2018

שלום
    בסוף הרופא אמר שהמצב איכשהו יציב המליץ טיפול דרך הוריד זומרה פעם בחודש לכמה חודשים הטיפול נמשך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זומרה

פרופ` אברהם קוטן
    18/10/2018

הטיפול ניתן למשך תקופה ארוכה, חודשים עד שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו