סרטן כבד ומעי גס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן כבד ומעי גס
    מ
    04/06/2008

שלום רב למומחים
    ראשיתי מודה לכם על הפורום ההתנדבותי והאוזן הקשבת. זה הפורום היחיד שבדקתי שהכי מקצועי באינטרנט ועונה במהירות. אז כל הכבוד.

ולשאלתי:
    אבי בן 64, כבר שנה וחצי חולה במחלת הסרטן, התחיל עם כריתה תת שלמה של המעי הגס עקב גילוי בקולנוסקופיה של ממצאים .
    היה עם סטומה שנה ולאחר מכן המרקרים עלו והתגלתה גרורה 2.5 ס"מ בכבד באונה הימנית.
    עבר כריתה של האונה הימנית ובו זמנית סגרו לו את הפתח הסטומה.
    עבר עד כה 8 מחזורים של כימותרפיה עם אווסטין, 5FU , OXIPLATIN
    הפסיקו לו את האווסטין עקב חלבון גובה בשתן מחשש לפגיעה בכליות, כי היתה אי ספיקה קלה.
    לצערי אתמול בתוצאות המרקרים היתה עלייה ואני רוצה לשאול מה עושים במצב כזה שכן הוא ממש דועך ויש לו עוד 4 מחזורים לעבור של כימו'.
    CA 19-9 היה לפני חודשיים 29
    והיום 45, כתוב עליה בסמן.
    מה עשוים? האם צריך לבדוק איפה היתה קליטה שבה פתאום יש עליית מרקרים?
    ה CEA 3.6 בסדר יחסית.
    אשמח לעצתכם.
    תודה מראש
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן כבד ומעי גס

הוספת תגובה

• סרטן המעי הגס

ד''ר יוסף ברנר
    04/06/2008

1. עליה של 19-9 ל 45 אינה מסמנת בבטחה הישנות של המחלה.
    2. צריך לעשות בדיקות CT או PET-CT כדי לנסות לראות האם יש מחלה חוזרת.
    אם מדובר במחלה חוזרת הייתי מפסיק את הטיפול שקיבל עד היום ושוקל ביחד עם האונקולוג את אפשרויות הטיפול הקיימות במצבו.
    אם לא מאבחנים הישנות של המחלה וה 19-9 אינו ממשיך לעלות, הייתי ממליץ על סיום הכימותרפיה לפי התכנית.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו