מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא מוטציות וסרטן המעי הגסיוסף18/04/2019
לפרופסור קוטן המכובד שלום רב,
אני בן 65. אימי ז"ל נפטרה לפני 5 שנים בגיל 89 לאחר שחלתה בסרטן המעי הגס בסביבות גיל 83. אני עצמי עברתי שתי בדיקות קולונוסקופיה שיצאו תקינות. ואולם רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקה במכון האפידמיולוגי. אנשים ששוחחתי איתם במכון אמרו לי שאם אימי חלתה בגיל הזה- הסיכוי שלי לחלות במחלה הוא אפסי וכי אין אפילו טעם להגיע אליהם. מומחה נוסף -אונקולוג ומנתח כבד טען בפניי את אותם הדברים. שאלותיי:
1- האם המכון והמומחה צודקים?
2- בבדיקת הקולונוסקופיה האחרונה נתגלו מספר דיברטיקולי והרופא המליץ על תזונה עשירת סיבים. האם יש קשר בין המחלה ובין הימצאותם של הדיברטיקולי?
3- כמה זמן לוקח לפוליפ- במידה שמוצאים כזה- להתפתח לסרטני ?
4- במכון שביצעתי קולונוסקופיה אמרו שאני חייב לעשות בדיקה כזאת כל 5 שנים. האם הם צודקים או שרצוי לעשות אותה לעיתים יותר תכופות?
בתודה מראש ובאיחולי חג שמח1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה בסרטן המעי הגס
פרופ` אברהם קוטן18/04/20191 המכון והרופאים אכן צודקים - הסיכון נמוך וממילא מה שצריך לעשות זה בדיקות קולונוסקופיה סדירות, אחת ל-5 שנים
2 הדיוורטיקולי לא מעלים הסיכון לסרטן המעי הגס
3 תלוי בסוג הפוליפ - אבל בד"כ 5-10 שנים ואף יותר מכך
4. אכן הם צודקים - אם הבדיקה תקינה - אחת ל5 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור קוטן -עוד שאלה בנושא מוטציות
יוסף19/04/2019שאלתי: מה הטעם בגילוי מוטציות? האם ניתן להפוך מוטציה ל-אי- מוטציה? או הדבר נועד למעקב בלבד על מנת לגלות בזמן סימני מחלה? האם המדע כבר התחיל בשלב של שינוי מוטציות ב--DNA?
שאלה שניה: מדוע כל כך קשה לגלות ריפוי לסוגי הסרטן השונים והאם בעתיד תהיה- להערכתך- אפשרות של מתן חיסון כולל נגד מרבית סוגי הסרטן או שיהיה ניתן להפוך את המחלה לכרונית במרבית המקרים?
בתודה מראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטציות
פרופ` אברהם קוטן19/04/2019עדיין לא ניתלן לתקן מוטציות - זה יקרה בעתיד הרחוק. מטרת גילוןןי מוטציות בממאירויות מסוימות - התאמת טיפולים ביולוגיים ממוקדי מטרה עפ"י מוטציות מסוימות כאשר המחלה גרורתית, או איבחון תסמונות גנטיות מסוימות שמאפשרת המלצה על משטר בדיקות סקר לגילוי מוקדם של ממאירויות מסוימות בקרב בני משפחה בהם נתגלו מוטציות מסויימות.
מחלת הסרטן איננה אחידה, וספק אם יהיה חיסון כולל, יום יום מתגלים טיפולים ממוקדי מטרה חדשים ותרופות אימונולוגיות חדשות שעשו מהפכה בסוגים ספציפיים של סרטן גרורתי. גם הידע בביולוגיה מולקולרית הולך ומתרחב ומביא לפיתוח טיפולים חדשניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, פרופסור נכבד !!
יוסף19/04/2019על תשובותייך המנומקות וכל טוב לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)