שאלות בנושא קולונוסקופיה במעי הגס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בנושא קולונוסקופיה במעי הגס
    יוסף
    01/05/2019

פרופסור נכבד,
    אני בן 65 ועומד לעבוד קולונוסקופיה בעוד כמה ימים. שאלותיי:
    1- אני יודע שאתה לא גסטרואנטרולוג ובכל זאת: כיצד הרופא העושה את הבדיקה אכן מוודא שהוא עובר על כל המעי ואינו מפספס משהו שלא צריך להיות במעי? אני עושה את הבדיקה בבית חולים ציבורי ושם הלחץ על הרופאים די גדול. 2- האם ידוע לך מה הסיבה או הסיבות להיווצרות פוליפים במעי? 3- מה הסימנים של פרפורציה- חס וחלילה -לאחר בדיקה כזאת?

עלי לציין- כפי שכתבתי לך כבר בעבר- שגילו אצלי דיברטיקולי -בקולונוסקופיה הקודמת שנערכה לפני 5 שנים.
    אני מודה לך מראש ומאחל לך 120 שנות בריאות ושוב פעם בריאות,
    יוסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

פרופ` אברהם קוטן
    16/05/2019

ראשית - סליחה על האיחור במענה.
    גסטרואנטרולוג מנוסה בדרך כלל לא מחמיץ ממצאים , אך ידוע שיש דינור של 6% החמצות גם במרכזים הטובים ביותר.
    בחלק מהמקרים הפוליפים מתפתחים על רקע גנטי, קרי, קיום מוטציות מסוימות שגורמות להתפתחותם. במקרים אחרים הפוליפים מתפתחים מבלי שיש סיבה ידועה לכך.
    פרפורציה מתבטאת על. פי רוב בצורת בטן חריפה, קרי, כאבי בטן חריפים ותפיחות הבטן. הסיכוי שזה יקרה - אפסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו