ממצאי ממוגרפיה מלחיצים אותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאי ממוגרפיה מלחיצים אותי
    מיקי
    26/07/2019

שלום, בת 40 לאחר 4 לידות. בבדיקת ממוגרפיה שגרתית. להלן הממצאים: ברקמה הרכה גוש 21 ממ בצורה מעוגלת עם גבולות לא מוגדרים, בסמיכות נמוכה. במיקום מרכזי מאחורי הפיטמה. Birads 0. נקבע אולטראסאונד להמשך בירור. בנוסף נרשם: אפיון כללי של רקמת השד: בחלקו שומני ובחלקו פיברוגלנדולרי יתכן מיבוך של גושים קטנים birads density C.
    מבקשת לדעת מה דינם של ממצאים כאלה בדרך כלל. האם חשוד ברמה גבוהה להיותו סרטני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ממצאי ממוגרפיה מלחיצים אותי

מיקי
    26/07/2019

הכוונה באחד המשפטים: ייתכן מיסוך של גושים קטנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים בדימות (הדמית) שד

פרופ` אברהם קוטן
    26/07/2019

הממצאים ״מעורבים״ חלקם לכאורה שפירים (birards0) אבל יש גם ממצא חשוד שמחייב לדעתי דגימה (birads3). מעבר לכך - חשובה התרשמותו הקלינית של הרופא וחשובים ממצאי הבדיקה הידנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון להודעתך

מיקי
    26/07/2019

מבקשת לציין שלא צויין birads 3 אלא לגבי צפיפות השד מצויין birads density c.
    תוד לתגובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Birads3

פרופ` אברהם קוטן
    26/07/2019

אכן
    לא ברור לי למה התכוון המפענח, אבל ברור לי שיש להיבדק עי כירורג שד בשאלת דגימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו