מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות ממוגרפיה ו us חוששת מאודנעמה08/08/2019
בת 41, ללא סיפור משפחתי של סרטן השד. נבדקת מידי שנה באופן קבוע עי כירוג מומחה בתחום השד. לאחר שדרשתי מהרופא בדיקת us וממוגרפיה עברתי את הבדיקות ועל אף שהרופאה הרדיולוגית ציינה שהיא רגועה ונדרש רק מעקב בעוד חצי שנה עדיין לא נרגעתי ועל כן פונה אליך דר לשם הבנת המשמעות של התוצאות. להלן התוצאות: בבדיקת us - שד ימין - עליון מרכזי קשרית אובלית, מוגדרת היפואקואית, בגודל 0.6 סמ, ייתכן ותואמת לקשרית בממוגרפיה. פניי תחתון קשרית אובאלית אנאקואית, מוגדרת בגודל 0.7 סמ, מתאימה לציסטה. חיצוני מרכזי ציסטה בגודל 0.3 סמ. שד שמאלי - ללא גוש ציסטי או סולידי. ללא הגדלת בלוטות בבית השחי. בבית שחי ימין ללא ממצא פוקלי חשוד. בדיקת ממוגרפיה (ראשונה שעשיתי בחיי) - מבנה השדיים רקמה פיברוגלנדולרית פזורה (צפיפות birads b). שד ימין - במנח קרניו-קאודלי בחלק פנימי ושליש אמצעי קשרית אובלית, מוגדרת, בגודל 0.7 סמ. אין עדןת להסתיידויות חשודות. שד שמאל - אין עדות לגושים , אין עדות להסתידויות חשודות. סיכום - שד ימין ציסטות , קשרית כמתואר, birads 3 . שד שמאל - הבדיקה תקינה , birads1. יודגש כי הרופאה הרדיולוגית הדגישה בפני שמדובר בממצא שפיר ככל הנראה ואין לי ממה לחשוש והמליצה על מעקב של us בעוד חצי שנה ובעוד שנה us וממוגרפיה. ציינה שלדעתה כרגע אין צורך דחוף בביופסיה מאחר והקשרית נראית בעלת צורה שהיא שפירה ושציינה שזה ביראד 3 רק משום שזוהי הפעם הראשונה שממצא זה הודגם (לפני שנה וחצי עשיתי us אצל רדיולוגית שד בכירה והכול היה תקין). והיא רוצה לעקוב אם גדל, ושאם לא תכתוב ביראד 3 לא יתנו לי מעקב אחרי חצי שנה בקופה.. לצערי אני עדיין באי שקט..מקריאה בפורומים כאלו ואחרים נחשפתי למקרים שרדיולוגים ציינו ביראד 3 וביקשו מעקב בעוד חצי שנה ובסוף בשל התעקשות של המטופלת לביופסיה זוהה סרטן השד. האם תוכלי להסביר לי את משמעות התוצאות והאם יש סיכוי בביראד 3 לסרטן ולממאירות? (הבנתי שיש 2% לסרטן שד ולמרות זו הרדיולוגית ציינה שזה ממצא שפיר) האם יש מקום לביופסיה? מלחיץ אותי להמתין חצי שנה ללא ביופסיה.. אודה לתשובתך בעניין אני ממש בלחץ והעניין של ביראד 3 מפחיד ממש. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בבדיקות הדמיה של השדיים
פרופ` אברהם קוטן08/08/2019ראשית, בהעדר סיפור משפחתי, גורמי סיכון וללא ממצאים במישוש ידני אין שום הצדקה לבצע דימות שד בגילך.
מרוח הדברים מדובר קרוב לוודאי בממצאים שפירים ולכן אני סבור שרצוי לקבל את המלצת הרדיולוגית לחזור על ההדמיות בעוד 6 חודשים, ובינתיים לשים לב בבדיקה עצמית אם אין שינויים כלשהם.
ביצוע ביופסיה רק כדי להרגיע את האישה אינו רצוי, לכל פעולה פולשנית מיותרת יש מחיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נעמה08/08/2019פרופ קוטן שלום,
ראשית, תודה על המענה המהיר.
שנית, ביצוע ההדמיה נבע מכך שגם אני וגם הכירוג חשנו במשהו לא מוגדר באזור בית השחי. רציתי להימנע ממוגרפיה אך בבית החולים אמרו שזה לשוב גם והם ממליצים לעבור ממוגרפיה כבר מגיל 40 (כמו ההמלצות בארהב). לטענתם , סרטן השד הוא כבר לא מחלה של גיל מבוגר כפי שהיה מהוג לחשוב בעבר ויש מקרים של סרטן השד גם ללא סיפור משפחתי. כך שאני כבר מבולבלת..חלק מהרופאים סוברים כך וחלק אחרת.
יודגש כי הממצאים שהתגלו הם דווקא לא אלו שבעטיים הגעתי לבדיקה. דווקא אזור בית השחי היה תקין ואת הממצאים שהתגלו הרופא לא חש בבדיקה ידנית (אני נבדקת אצל כירוג שתחום התמחותו הוא השד).
לגבי הביופסיה באמצעות מחט - האם זוהי פעולה מסוכנת?
והאם תוכל להסביר לי מה המשמעות של ביראד 3? האם זה לא מסוכן להמתין חצי שנה עכשיו ?
אשמח אם תוכל להסביר לי. בתודה ובההערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` אברהם קוטן08/08/2019ההמלצה האמריקאית להתחיל בגיל 40 משוללת בסיס מדעי זו הייתה החלטה פוליטית של הקונגרס, ויש עליה הרבה ביקורת מדעית.
כתבת שרשמו בירדס 3 כדי שתקבלי אישור לממוגרפיה בעוד 6 חודשים.ניקור לציטולוגיה הינו באופן מעשי נטול סיכונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נעמה08/08/2019תודה פרופ׳ על אדיבותך וסבלנותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)