ממצאים ושאלה בנוגע לבית השחי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאים ושאלה בנוגע לבית השחי
    שלי
    08/08/2019

פרופ׳ שלום,
    בהמשך לשאלתי מיום 2/8 - עקב תחושת מלאות בבית שחי ימין הופניתי כאמור ל us כולל בתי שחי ולממוגרפיה.
    ביצעתי את שתי הבדיקות אך בתי השחי נמצאו תקינים ללא בלוטות מוגדלות. גם הus וגם הממוגרפיה הדגימו בתי שחי תקינים. בשד ימין נמצאו שני ממצאים ציסטיים שפירים. מלבד מעקב על השד לא המליצו על בדיקות נוספות. פניתי לכירוג שד נוסף לשם חוות דעת שניה ראה את תוצאות הבדיקה וגם מישש את בית השחי ולא חש במה שהרגשתי. נאמר לי שאולי חשתי באיזושהי בליטה תת עורית משהו שלא קשור לשד בכלל. למרות שאני חשתי את זה בעומק יותר ממש קשה להרגיש את זה.
    האם ניתן לסמוך על us וממוגרפיה שידגימו את בית שחי ימין בצורה מיטבית? האם ניתן להיות רגועה או שמא ייתכן ש us וממו לא מדגימים טוב?
    צפיפות השד בראד 2 לפי הממו.
    אודה לך באם תוכל להשיב לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מלאות בבית שחי

פרופ` אברהם קוטן
    08/08/2019

אם בדיקת האולטרה סאונד בוצעה עי רופא תוך שאת מצביעה על האזור בו את חשה במלאות, אזי אין צורך בבדיקות נוספות אלא רק לחזור על ההדמיות בעוד 4-6 חודשים. אם הבדיקה בוצעה עי טכנאי מבלי שאת מצביעה על אזור המלאות בה את חשה - הייתי חוזר על בדיקת האולטרסאונד בתנאים אופטימליים תוך שאת מצביעה על האזור בו את חשה במלאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו