סרטן הארמונית חוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן הארמונית חוזר
    מיקי גולן
    09/06/2008

שלום
    ערך ה PSA חודשים לאחר הניתוח RPP היה קטן מ-001. עשרה חודשים לאחר הניתוח 0.08=PSA.
    גליסון לאחר הניתוח=7, הטומור נמצא בשני העונות, (MODERATELY TO POORLY DIFFERENTIATED), שוליים נקיים.
    רופא אחד אמר לי לחשוב עלהקרנה רק כשהערך יהיה 2 ולא רצה להסביר לי מדוע. רופא שני אמר שאפשר/כדאי להקרין מייד מכיון שברור שהמחלה במצב שאיננו סטטי (קראתי באינטרנט מאמר שעבור קצב של הכפלה כל 3חודש התחזית היא 6 שנים).
    ברצוני לשאול:
    1. האם ההמלצה לדחות ההקרנה עד ש PSA יהיה 2 נובעת מהעובדה שלפני כן הגידול קטן מדי מכדי לדעת בדיוק איפוא להקרין (והקרנה של שטח גדול לא מוסיפה בריאות כפי שקראתי) או שגם מחכים לראות אם יש מטסטזטת במקומות אחרים ?
    2. האם כשמחכים לא מסתכנים שזה יתפשט רחוק מדי ?
    3. האם נכון שהקרנה בד"כ לא מאריכה את הזמן שיש לי לחיות אלא רק דוחה את תחילת הטיפול ההורמונאלי ובעיות בעצמות ?

תודה רבה
    מיקי גולן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן הארמונית חוזר

הוספת תגובה

• עלית PSA

פרופ` אברהם קוטן
    09/06/2008

אם בבדיקות חוזרות ה-PSA הולך ועולה - יש מקום לשקול טיפול קרינתי משלים. טיפול זה מקטין את הסכנה להישנות מקומית, אין עדיין נתונים לגבי השאלה, האם הוא מאריך את סיכויי ההישרדות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו