לא מרוצים מהטיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מרוצים מהטיפול
    מ
    16/06/2008

שלום רב
    אבי בן ה64 בטיפול כימותרפי כבר כמעט שנה.
    הטיפול מתיש אותו וזה ידוע לנו שזה כך.
    יש לנו בעייה עם האונקולוג שלו שאנו מתחננים כל פעם שייתן מרקרים כי היו עליות בסמן.
    הוא לא משתף פעולה ואם אנו לא עומדים על קבלת בדיקות דם פשוט לא מקבלים.
    הערנו לו ש"אנו מנהלים בעצמנו את הבדיקות כל הזמן" זה לא ממש מעניין אותו.
    בשיחה עם ההורים שלי הם נכנסים בפחד וברעדה לחדרו כי הכל אצלו בעצבים ואין שם שום טיפה של מתינות או אנושיות, הכל בקור רוח.
    כשהתייעצנו עם האחיות במחלקה הם אמרו שהוא כזה ואין מה לעשות אין ממנו חיוך לעולם אך הוא מקצועי כדבריהם. עם מקצועיות אין מה להתווכח אך חשוב גם הפאן הנפשי , אבא שלי אדם מאוד מדוכא ממצבו וכל טיפה של הקשבה או יחס מהרופא עושה לו ממש טוב.
    מה לעשות? אנו חסרי אונים ויודעים שאם נחליף אותו אנו צפויים ליחס קשה בעקבות ההחלפה שכן זה תמיד פוגע באדם החולה .
    אודה לכם מאוד על עזרתכם מנקודת מבט שלכם כאונקולוגים.
    היום בצהריים יש לי פגישה עם המנהל מכון אונקולוגיה בו אני רוצה להחליף איתו מילים לגבי האופן של היחס ואני כמובן רוצה להגיש זאת בצורה נאותה ומכובדת . האם רצוי צעד כזה או שמא זה יכול לגרום לנו לתוצאה הפוכה של ניכור ?
    תודה מראש
    מ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מרוצים מהטיפול

הוספת תגובה

• יחס לחולה

פרופ` אברהם קוטן
    16/06/2008

מצער לקרוא דברים שכאלה. אני בעד ליבון הנושא עם הרופא עצמו ועם מנהל המחלקה. אני מסכים כי לעתים יחס אנושי חשוב לא פחות ואולי יותר מתרופות.
    יש בארץ 18 מחלקות ויחידות לאונקולוגיה - ניתן לעבור למכון אחר, במידה והיחס לא משתפר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופ' קוטן על תשובתך

מ
    16/06/2008

המון תודה על המענה המהיר והתשובה הכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אחרת

אבי
    16/06/2008

מ. שלום,
    ליבי ליבי עליכם. לא מספיק הסיטואציה הבריאותית המאוד לא נעימה, אז למה צריך להתמודד גם עם יחס לא אנושי - חבל שכך !
    מדבריך ניכר שאתם מאוד נחושים לצאת ממערכה זו כשידכם על העליונה. אני רוצה לברך אתכם על כך, כי זה תנאי ראשון להצלחה (אגב, אני בעצמי בוגר המחלקה האונקולוגית).
    עם זאת אני מאמין שרק להיות אופטימיים ולסמוך על היושב במרומים זה מעט בעייתי בהקשר של בריאות (לא כל שכן במקרה של בריאות ילדינו).
    מ. אני מציע לך להכיר דרך אחרת, שפוייה ובטוחה, שתיתן לך ולאביך שליטה מלאה על הבריאות, תוציא אותך באחת מהסטטיסטיקה המזעזעת של מצב הבריאות בעולם המערבי - ותעלים את הפחד התמידי מהלא נודע ומלהפוך בקלות בלתי נסבלת לעוד שורה בסטטיסטיקה המזעזעת.
    לפי ד"ר בר-חנה, האחראי על רישום סרטן במשרד הבריאות, הסיכוי של הישראלים לחלות בסרטן במהלך ימי חייהם עלה ל – 33%. כלומר 1 מתוך כל 3 ישראלים נמצא בסיכון לחלות בסרטן במהלך חייו !
    ועוד לא דיברנו כאן על אחוזי ההצלחה בריפוי אמיתי של סרטן ע"י הרפואה המערבית - זה סיפור עצוב במיוחד.
    ומה איתכם - אתם רואים את עצמכם כחלק מהסטטיסטיקה הנוראית הזו (שרק הולכת ומידרדרת !) - או שאתם מאמינים שיש מה לעשות ?
    רוב האנשים שיקראו את תגובתי אלייך בוודאי יאמרו לעצמם שמדובר בעוד אחד מה"קוסמים" / תמהוני / שרלטן וכו' - ויעברו להודעה הבאה.ואתם - האם תבחרו ללכת בעקבות קרן האור שראיתם כאן ולבחון לאן היא מובילה ?
    אני בטוח שאם תבחרו לבדוק מקרוב אתם תודו לעצמכם לשארית ימיכם על צעד נבון זה. אתם מוזמנים להיכנס בדלת שנפתחה לכם בדרך לשליטה מלאה על הבריאות שלך, של אביך ושל שאר יקיריכם.
    אני יודע שזה לא פשוט ולא פופולרי, אבל תתעוררו ...

לפרטים נוספים: [email protected].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו