אבחנה שקיבל אבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנה שקיבל אבי
    אביב
    26/06/2008

שלום,אני מאוד מודאג והייתי מעוניין לשמוע מה אומרת האבחנה. אז ככה,עשו לו CT וזה הדברים העיקריים ריבוי ניכר של השומן הפריטונאלי באגן הימין מדיאלי לכלי הדם האיליאקלית החיצוניים מודגם ממצא בצפיפות הטרוגנית,חלקה בצפיפות רקמה וחלקה נוזלי. הממצא נראה דוחק את השלפוחית ומופרד ממנה ע"י שכבת שומן,הממצא מודד 50X40X70 מ"מ.יש בלוטה מוגדת סמוכה בקוטר 14X22. באבחנה מבדלת צבר בלוטות לימפה חלקן היפודנסיות תהליך לימפופרוליפרטיבי כגון לימפומה תהליך רקמה ראשוני ,יש לשקול המשך בירור ע"י CT pet והשוואה לבדיקות הקודמות השאלות שלי הם: מה באופן כללי אומרת האבחנה? הרופא שלו אכן שלחה אותו לCT PET אך לא אמרה לא שום דבר בקשר לאבחנה האם התהליך שמצויין בשורה הלפני האחרונה מדבר על הגוש הגדול? והאם הגוש הזה לא גדול מדיי?זה בערך 4 על 5 על 7 סנטימר וזה נראה לי משהו דיי גדול, האם זה אולי גוש שומן שכזה? מה זה צבר בלוטות לימפה?תהליך לימפופרולטיפרטיבי -הבנתי שזה תהליך "לא טוב" בלשון המעטה,אבל מה בערך אומר מה שקורה שם?יכול להיות שיש לו שם משהו מתקדם שאנחנו לא יודעים עליו?? אשמח מאוד לעזרה,אני ממש לחוץ,תודה רבה לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחנה שקיבל אבי

הוספת תגובה

• ממצא באגן

ד''ר יוסף ברנר
    26/06/2008

בבדיקה רואים ממצא גדול באגן. באופן כללי כדאי להשיג ביופסיה ממצא זה כדי להבין מה המקור שלו. זה חשוד כממצא סרטני (בעיקר לימפומה) אך לא בטוח.
    אחרי PET וביופסיה אני בטוח שניתן יהיה לעמוד טוב יותר על טיב הממצא המתואר בבדיקה הנ"ל.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

אביב
    26/06/2008

מה זה לימפומה? האם מדברים שם רק על גידול אחד או גם על צבר בלוטות כפי שמצויין שם? שאומרים חשוד כגידול סרטני,אז רוב הסיכויים שזה בעצם מה שזה נכון? איזה אפשוריות עוד יכולות להיות לממצא כזה? אגב,אם הממצא הגיע לגודל שכזה רוב הסיכויים שהוא בעצם ממאיר? אודה לתשובות ותודה על הקודמות. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימפומה

ד''ר יוסף ברנר
    26/06/2008

לימפומה זה גידול של בלוטות הלימפה
    חבל לעשות ספקולציות מה הגוש באגן יכול להיות. מה שצריך זה להשיג ביופסיה ולדעת בדיוק במה מדובר.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין,נדפקו לי החיים

אביב
    26/06/2008

תגיד,מה זה אומר שחלקו של הגוש נוזלי?האם יכול להיות שהחלק הסמכון בגוש הוא בעצם קטן יותר..? האם בבדיקת הpet אמורים לאבחן עוד מקומות נגועים אם יש כאלה או שזה רק הגוש הזה כמעט בודאות ,אחרת היו מוצאים כבר בCT עוד משהו לא? בבקשה תענה לי,הוא דחה את הבדיקה לעוד שבועיים ואני לא עומד בזה אגב הרופא לא המליצה לו על ביופסיה,יש לציין שהיא רופאת משפחה האם לבקש בדיקה? בבקשה אשמח לכל מידע אני לא ישן בלילות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פט

ד''ר יוסף ברנר
    27/06/2008

ה PET בודק בעיות בכל הגוף ומאחר ואבחן בעיה באגן בלבד אני מניח שאין מחלה במקומות אחרים.
    יש צורך לעשות ביופסיה וצריך להפנות את החולה לכירורג מתאים או רדיולוג לשם ביופסיה מהממצא באגן.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

אביב
    04/07/2008

ראשית כל תודה על התשובות, עכשיו בקריאה חוזר של התשובה שלך נראה לי כי הבנת שהתוצאה שהקראתי לך היא תוצאה של בדיקת הpet מפני שאמרת שהפט אבחן רק ממצא באגן. אבל הבדיקה היה CT רגיל ואת הפט אמור אבי לעבור רק ביום שני הקרוב. האם החשש שיש גידולים נוספים גדל עכשיו? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו