סרטן מעי עם גרורות בכבד- דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן מעי עם גרורות בכבד- דחוף
    יוסף
    27/08/2008

בס"ד שלום רב. אימי בת 48 ולפני 3 חודשים גילו לה סרטן במעי והיא עברה כריתה של איזור הסיגמא. לאחר בדיקת pet-ct ועלייה חדה ב ca 19-9 (מ-276 ל- 680 תוך חודש) גילו עוד כ- 2 גרורות בגודל 3 ס"מ באונה הימנית של הכבד. אתמול (26/8/08) היא עברה כריתה של הצד הימני בכבד. מאוד הייתי שמח לדעת מתי מומלץ להתחיל בטיפול בהנחה שבשבועות הקרובים היא רק תתאושש לגמרי מהניתוח וכמו כן, מאוד מעניין אותי לדעת אם יש שינויים משמעותיים בגישה הטיפולית בין בתי החולים השונים? איפה נמצא היום מערך הטיפול המתקדם ביותר? האם מכירים היום מקרים של אנשים שהבריאו לגמריי מהמחלה באמצעות הטיפול הקונבנציונלי בלבד ומה האחוזים שלהם בין סך כל המטופלים בסוג הסרטן הזה או שמע ההצלחה הכי גדולה נמדדת בהארכת חיי המטופל בכמה חודשים בלבד? ולסיום, סטטיסטיקות, מחקרים, סיפורים אישיים ועוד גורמים ומקורות מראים שבהרבה מאוד מקרים הגידול חוזר לאחר זמן לא רב והוא בדרך כלל יותר אלים יותר מפושט ומשאיר מעט סיכוי מבחינה רשמית כך שיכול להיות שעדיין הטיפול הקונבנציונלי הוא ברובו ירייה באפילה? טיפול נקודתי בסימפטומים? הגורם למצב (החלשת מערכת החיסון וחוסר יכולת של הגוף להתמודד עקב התשה כתוצאה מהטיפול)? ממש הייתי שמח לקבל תשובה עד כמה שאפשר מפורטת ואולי אפילו הפניה לגורמים ומקורות. אמא שלי צעירה ובריאה בד"כ והחלטה מהירה על טיפול כמה שיותר נכון ומדוייק הוא כמובן הכרחי וקריטי. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סרטן המעי הגס

ד''ר יוסף ברנר
    28/08/2008

אין הבדל בטיפולבין המרכזים השונים. כל האונקולוגים קוראים אותה ספרות מקצועית ונוכחים באותם כנסים. לכן אני ממליץ לקבל את הטיפול במרכז הרפואי הקרוב ביותר לבית החולה.
    כ 25% מהחולים שעוברים כריתה של גרורות מהכבד מחלימים מהמחלה. אצל השאר המחלה חוזרת.
    נהוג כיום להוסיף כימותרפיה כטיפול מונע לאחר כריתה של גרורות מהכבד.
    לא ניתן לדעת מראש מי יבריא מהמחלה ומי לא ולכן כל החולים מקבלים טיפוליםולכן זה אולי באמת יריה באפלה אך המחקרים מראים שעם טיפל מונע יש הפחתה במספר החולים אצלם המחלה חוזרת.
    ניתן ואף רצוי לדעתי לשלב טיפולים משלימים ביחד עם הטיפול הקונבנציונלי, הן לשם הפחתת תופעות הלוואי של הטיפול הקונבנציונלי והן לשיפור סיכויי ההחלמה.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו