מיפוי כל גופי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי כל גופי
    תמר
    17/09/2008

אני שבוע אחרי קבלת יוד רדיואקטיבי מינון 175 מיליקירי(סרטן פפילרי בבלוטת תריס). מבדיקת מיפוי כל גופי נעשתה היום,ביקשו ממני לבוא עוד יומיים לעשות מחדש את בדיקה. כששאלתי על איזה איזור בגוף,אמרו לי שוב כל הגוף!!!!!!!! מה יכולות להיות סיבות לעשות שוב מיפוי כל גופי לאחר יומיים? הייתכן כי מחלה התפשטה לי לכל הגוף???????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי כל גופי

הוספת תגובה

• בדיקה אחרי יומיים

פרופ` אברהם קוטן
    17/09/2008

אני מניח שהסיבה שונה לגמרי: רוצים לבצע אצלך "מיפוי מזדמן" - קרי - לנצל את העובדה שיש בגופך יוד ר"א ולבצע מיפוי כל גופני על מנת לראות אם נותרו מוקדי קליטה כלשהם. זוהי פרוצדורה די סטנדרטית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי כל גופי חוזר אחרי יומיים

שרית
    21/09/2008

לפני שנה עברתי כריתת בלוטת תריס בעקבות סרטן פפילרי. וכן יוד רדיואקטיבי מינון 175 מיליקירי. תרגלובולין במשך שנה ירד תחת אלתרוקסין מ 13 ל 1.5 ונשאר מדיד. במיפוי כל גופי שנה שעברה,ראו מחלה פעילה קולטת יוד במדיאסטינום וקליטה בשארית במיטת בלוטת תריס. CT חזה עם חומר ניגוד ראו מלאות שיכולה להתאים לשרידי טימוס ללא גושים. כיום באולטראסונד צוואר מלפני חודשיים ראו בלוטות חשודות בצוואר. לכן עברתי שבוע שעבר שוב יוד רדיואקטיבי 175 מיליקירי. תוצאות מיפוי כל גופי מלפני שבוע:(מיפוי נעשה פעמיים בהפרש של יומיים) מוקד קליטה קלוש בחזה אמצעי תחתון.בדומה למיפוי קודם. ממצאים במיפוי מתאימים לשארית חומר בושט ו /או מחלה שקלטה את המנה הטיפולית במיצר. מוקד הריכוז הגדול בצוואר אמצעי לא מודגם כעת. 1 מה פשר תוצאת מיפוי כל גופי?זה טוב לא טוב? 2 מדוע בלוטות מימין ושמאל בצוואר לא הוזכרו?נעלמו?הושמדו?יוד לא נקלט? 3 הייתכן שקליטה במיצר איננה הטימוס שראו ב CT שנה שעברה? אחרת מדוע כתוב כי מחלה שקלטה את המנה הטיפולית במיצר? 4 למה כוונה מוקד ריכוז הגדול בצוואר אמצעי לא מודגם כעת?זה טוב? לא טוב? עייפתי מכלהבין את כל העסק הזה, תודה מקרב לב על תשובות תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו