טיפול לערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול לערמונית
    שושי הורמן
    21/10/2008

בעלי עבר ניתוח להסרת גידול קרוב מאוד לרקטום.. בינתיים יש לו סטומה שתסגר כנראה אחרי 5-6 טיפולי כימותרפיה. הוא מקבל אוקסליפלטין, ו-5FU, ב''פוש '''ובבקסטר. בינתיים תוך כדי הבדיקות לשאת הרקטום, הסתבר שהPSA שלו עלה בתקופה האחרונה בערך ב0.75 ולכן, יש התפתחות סרטן הערמונית, שלא כ''כ מסוכן בינתיים. אבל, התכנית לכתחילה היתה שיבוצע בו ברכיתרפיה בסיום ה''רומן'' עם הרקטום, אבל המנתח של הרקטום, טוען שהניתוח שם כ''כ בעייתי שאי אפשר לבצע משם את הברכיתרפיה ואולי למצא אופציה נוספץ, אולי דרך הפרינאום. אני מבקשת לדעת, איזה אופציות נוספות יש כי אני מניחה שגם שם יש סיכונים. בעלי עבר קרינה לאיזור הרקטום עם הרחבת שדה הקרינה לרקטום במשך 28 יום, ולכן, הערמונית קצת ''נרגעה''?. הPSA ירד בינתיים ל1.64, בלי טיפול הורמונלי. אני מבקשת מאוד תשובה מוסמכת עד כמה שניתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לערמונית

הוספת תגובה

• סרטן רקטום וסרטן ערמונית

פרופ` אברהם קוטן
    21/10/2008

1. הסרטן הבעייתי מבין השניים הוא סרטן הרקטום
    2. בסרטן ערמונית אפשר לטפל במספר שיטות, בתלות בשלב הגידול, נפחו, דרגת הממאירות (גליסון), ה-PSA וגילו של החולה, מצבו הכללי ומחלות הרקע האחרות שלו
    3. אם הוצע לבעלך טיפול ע"י ברכיתרפיה, אני מניח ששלב המחלה בערמונית הינו מוקדם יחסית ומאפייני המחלה אינם אגרסיביים במיוחד.
    4. הטיפולים הפוטנציאליים לסרטן ערמונית בשלב מוקדם הם:
    א. מעקב בלבד, וטיפול רק כאשר קיימת דינמיקה אמיתית המעידה על שגשוג מהיר יותר (כגון, עליות רצופות בערכי PSA, החמרה בסימפטומים וכ"ה). יש לשים לב: כל בדיקה רקטלית, קולונוסקופיה,אולטרה-סאונד רקטלי וכ"ה עלולים לגרום לעליה בערכי PSA
    ב. קרינה חיצונית
    ג. ברכיתרפיה
    ד. כריתת ערמונית רדיקלית
    ה. טיפול באמצעות הורמונים
    יש לדון בכל מקרה לגופו, בהתייעצות בין האורולוג, הכירורג שניתח את סרטן הרקטום והאונקולוג, רצוי אונקולוג העוסק בקרינה.
    אופציות ב-ג אינן ניתנות לביצוע, כיוון שניתן כבר טיפול קרינתי קודם לאזור הרקטום. אופציה ד עלולה להיות גם היא בעייתית במקרה זה. אשר על כן, האפשרויות הריאליסטיות הן להערכתי א' וה', אבל כמובן שההחלטה צריכה להינתן שלא דרך האינטרנט אלא ע"י הצוות הרב מקצועי הנ"ל, על פי רוב במסגרת מחלקות האונקולוגיה בהן קיימות יחידות קרינה בבתי החולים הגדולים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו