מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר ברנר- טיפול מונע (המשך)אור28/10/2008
בהמשך לתכתובת בינינו, אני מבקשת לשאול עוד שאלה אחת, בעניין שנשאר לא מובן לי עד הסוף: בבדיקת PET-CT אצל בעלי (בן 74) לאחר ניתוח להוצאת שאת קולון, התוצאה היתה: "קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה כ- 1.4 ס"מ באובטורטור משמאל ובבלוטה כ- 0.9 ס"מ באליאקה משותף משמאל". ובסיכום נכתב: "קליטה פתולוגית של FDG בבלוטות כמתואר, ייתכן ראקטיביות, למעקב." עלי לציין שהניתוח היה בצד ימין (בקולון העולה), ולכן, כפי שהבנתי מתשובתך מיום 8.10.08, אין מה לדאוג. בכ"ז הייתי רוצה להבין איך אפשר להסביר את הקליטה הפתולוגית מצד שמאל, והרי שם לא היה נגע, ומה פשר ההתבטאות שייתכן שהבלוטות בצד שמאל ראקטיביות, וההפניה למעקב. אודה לך מאוד אם תבהיר לי את הדבר. ואגב, בעלי הוזמן לעוד חודשיים וחצי לשיחה עם האונקולוגית. האם יש בזה איזו אינדיקציה לאי דחיפות, או אולי אי נחיצות הטיפול המונע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות ריאקטיביות
ד''ר יוסף ברנר28/10/2008כמו כל בדיקה, גם בדיקת ה PET אינה מדויקת ב 100%. לא כל אזור המראה קליטה של חומר הניגוד המוזרק ב PET הוא אזור עם סרטן. תלוי בעיקר בכמות הקליטה. לעיתים המפענח של הבדיקה יכול להגיד בבטחון או בסבירות גבוהה מאד שמדובר בתהליך גידולי. זה לא כך במקרה של בעלך. המפענח מעלה ספק האם הקליטה המוגברת קשורה לגידול או לתהליך ריאקטיבי כמו זיהום או דלקת.
מאחר וגידולים בד"כ מתפשטים לבלוטות לימפה המנקזות את האזור שם נוצרו, לו הבלוטות עם הקליטה היו בצד ימין, שם היה הגידול שנכרת, הייתי יותר מודאג וחושש שאכן מדובר בגרורות. מאחר והבלוטות הקולטות הן בצד שמאל, ורמת הקליטה אינה גבוהה במיוחד, קיימת סבירות גבוהה שמדובר בבלוטות ריאקטיביות. אם גם הסמן הגידולי CEA אינו גבוה, אין כל הוכחה של מחלה פעילה וצריך לעקוב בלבד
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ברנר- שוב תודה
אור28/10/2008תודה רבה לך, ד"ר ברנר, על תשובתך הבהירה ועל סבלנותך הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)