דחוף!!! תוצאות מ pet ct!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף!!! תוצאות מ pet ct!!!
    גליה
    30/10/2008

שלום רב, הופניתי לבדיקת pet ct בעקבות שלושה ארועים קודמים של מלנומה (שניים מהן היו in situ ומלנומה שלישית 0.3 מ"מ). בכל המקרים בוצעה הרחבת כריתה והשוליים היו נקיים. בתוצאות בדיקת ה pet ct שערכתי נרשמו שני ממצאים שמאד מדאיגים אותי ואני מצטטת: 1. "צוואר: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנודול בתירואיד מימין. נחוצה השוואה עם US. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות". 2. עצמות: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנגע ליטי בעיקר במטפיזה פרוקסימלית בטיביה מדיאלית משמאל עם שוליים לא אחידים, קורטקס מעורב מעובה, ללא שבר פתולוגי ללא מסה רקמה רכה. ללא עדות לתהליך הרסני" 3. בסיכום: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר מתאימה לתהליך שאתי משמאל. אודה לך מאד אם תוכל להסביר לי בהקדם מה המשמעות של ממצאים אלה. אני מאד מאד בלחץ. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!!! תוצאות מ pet ct!!!

הוספת תגובה

• פט

ד''ר יוסף ברנר
    31/10/2008

קיים חשד לגידול סרטני בבלוטת התריס (קרוב לוודאי שאינו קשור למלנומה)
    קיים חשד לגרורה בעצם ברגל משמאל. זהו איזור שאינו שכיח לגרורות וצריך לבדוק זאת היטב. באם מדובר בגרורה זה יכול להיות קשור למלנומה אך יכול להיות קשור גם לממצא בבלוטת התריס
    נראה לי שצריך ביופסיות גם מבלוטת התריס וגם מהממצא ברגל
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו