סרטן בזנב הלבלב-קרצינומה-דחוף בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן בזנב הלבלב-קרצינומה-דחוף בבקשה
    מיטל
    18/11/2008

שלום ד"ר, לאחר כ-25 טיפולי גמזר מחליפים לאבי בן ה-56 את הטיפול בייחוד שהמרקרים עלו ל-1000. (הוא חולה כ-8 חודשים ביגדול ממאיר שהתפשט למעיים ולבטן) לא ידוע לי שם התרופה/טיפול כימו', אך נלווים אליה תופעות לוואי כגון הקאות. הלבלב לא תקין ואבי מקבל תרופה לכך. לחץ דם וסוכר תקינים, תאבון מועט, חיוורון בידיים, חולשה ועייפות מרובים, צורך באכילת מתוקים. אבי יתחיל את הטיפול החדש באופן אינטנסיבי הכולל שלושה טיפולים תכופים ברציפות. האם הרפואה כיום מציעה פתרונות לחולי סרטן זה הן מבחינת איכות חיים והן מבחינת תוחלת החיים ? איך ניתן לעזור לאבי ? מה האלטרנטיבות שנותרו ע"מ לעזור לו לשרוד את המחלה הקשה הזו ? האם יש טיפול בחו"ל או משהו אחר ? באיזה מצב מבצעים הקרנות ? מהו אחוז התחלואה במקרים אלו ? אבי עבר ניתוח לא כרית שבמהלכו בוצע מעקף למעי הדק. CT גידול בשער הטחול ובשער כלייה השמאלית אם אני לא טועה. עזרו לנו בבקשה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גידול של הלבלב

ד''ר יוסף ברנר
    18/11/2008

מדובר בגידול שאינו בר ריפוי. אביך מקבל כעת טיפולי קו שני לאחר כשלון של גמזר. טיפולים אלה עשויים לעזור אך זאת לתקופה מוגבלת. לא ידוע לי על תרופות לסרטן לבלב שאינן ניתנות להשגה בארץ. הקרנות ניתנות רק בגידולים מוגבלים מאד וכהמשך לטיפול כימותרפי שעזר להקטין את הגידול. במקרה של אביך נראה לי שתועלת מקרינה תהייה קטנה ביותר.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו