סרטן הלבלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן הלבלב
    מירב
    23/11/2008

סבתי נפטרה לפני שנים רבות מסרטן הלבלב ולפני כשנה גם דודה שלי נפטרה (בתה) מאותה סיבה האם זה מקריות או תורשתי? האם ניתן לעשות מעקב כלשהו בנושא? ובכלל-האם ישנו אורח חיים המקטין סיכוי למחלה זו? שמעתי לא פעם-על תזונת ירקות ופירות והתעמלות-האם זה נכון? אשמח לקבל מידע מפורט על מנת שאהיה עם האצבע על הדופק תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן הלבלב

הוספת תגובה

• דבר נוסף

מירב
    23/11/2008

רק לידע כללי מאז שביתי נולדה(אני בת 30) -ללא קשר אני עורכת מידי שנה בדיקת דם כללית, צואה ושתן האם בבדיקות אלו מספיק וניתן לראות או לחשוד במשהו אם חס וחלילה יש מחלה כלשהי (על מנת לגלותה בהקדם)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן לבלב

פרופ` אברהם קוטן
    23/11/2008

לבדיקות הללו אין שום ערך באבחון מוקדם של סרטן הלבלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן לבלב

פרופ` אברהם קוטן
    23/11/2008

תוארו מקרים נדירים של סרטן לבלב משפחתי. מציע להתייעץ עם מומחה לגנטיקה (בכל בי"ח מרכזי כגון שיבא, הדסה וכ"ה) יש מומחה שכזה. אינני מכיר דרכים למניעת סרטן לבלב - דיאטה התעמלות וכ"ה - אין להם שום ערך מוכח. אם המומחה לגנטיקה יקבע שיש מקום לחשוב על משפחתיות - מציע לשקול ביצוע בדיקת CT של הבטן אחת לשנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו