מעקב אונקולוגי בחולות סרטן השד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעקב אונקולוגי בחולות סרטן השד
    מירי
    29/11/2008

שלום רב פרופסור קוטן!! רציתי לברר בבקשה, האם יש פרוטוקול לפיו מתבצעת בדיקת מעקב, במרפאה אונקולוגית לצורך בקרה, ואיתור מוקדם של הישנות המחלה. בחולות שהיה להן סרטן שד. אחדד את שאלתי ואשאל: האם האונקולוג מסתמך רק על תשובות תוצאות המעבדה או הרנטגן של המטופל? מה בנוגע לבדיקה הפיזית של החולה במעקב? האם לרופאים מהמערך האונקולוגי, חלה חובת בדיקה פיזיקלית לחולה אונקולוגית? בכל ביקור במרפאה האונקולוגית? כפי שאולי שמת לב, אני חולה אונקולוגית בעברי- 5 שנים לאחר כריתת שד, עם גרורות ל 11 בלוטות לימפה. אני במעקב כל 6 חודשים. מזה שנה וחצי לא מבוצעת לי בדיקה פיזיקלית עי האונקולוגים, (למעט כירורג שד). שאלתי: מה התועלת במעקב האונקולוגי, אם לא מבוצעת בדיקה לחולה?? אשמח אם תעדכן אותי בנושא, שלדעתי הוא לא פחות חשוב מתוצאות המעבדה, וכב'..של המטופל. לטיפולך המסור אודה! בברכה מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקה גופנית

ד''ר יוסף ברנר
    29/11/2008

בדיקה גופנית היא חלק בלתי נפרד מהמעקב אחר חולה סרטן. עם כל הכבוד לבדיקות המעבדה וההדמיה, יש לעיתים ממצאים בבדיקה הגופנית שאינם מתבטאים בבדיקות השונות.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו