זומרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זומרה
    שפי
    03/12/2008

שלום רב אני חולה מלנומה בן 47 גרורות מרובות בעצמות, מטופל כשנתיים בזומרה פעם ב6 שבועות. בנוסף מטופל בסטרואידים. לאחרונה התפתח אוסטיו נקרואזיס בעצמות החך העליונות והכאבים עזים. אני צריך לעבור בקרוב מאוד ניתוח לכריתת העצם הנגועה. האם אוכל להמשיך להשתמש בזומרה? זהו הטיפול היחידי שאני מקבל (כל הטיפולים האחרים במחלתי נכשלו) ואני חש שהטיפלו עוזר לי וחבל לי להפסיקו (התפתחות הגידולים הגרמים נעצרה בתקופה האחרונה). את הסטרואידים אני לא יכול להפסיק כי בלעדיהם אני מפתח חום גבוה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זומרה

הוספת תגובה

• אוסטיאונקרוזיס

ד''ר יוסף ברנר
    04/12/2008

לא ניתן להמשיך בזומרה לאחר התפתחות של אוסטיאונקרוזיס. בכל מקרה, הזומרה אינה טיפול במחלה אלה בפגיעה בעצמות. גם שימוש ממושך בסטרואידים אינו מומלץ וגם הוא גורם לפגיעה בעצמות. אינני חושב שהעצירה בהתקדמות המחלה קשורה בדרך כלשהי לזומרה.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שפי
    04/12/2008

לד"ר ברנר שלום תודה על תשובתך. בקשר לסטרואידים, ניסתי מספר פעמים להפסיקם בהדרגה אך ללא הצלחה. בלעדיהם אני מפתח חום מאוד גבוה ובנוסף אני הופך להיות די אפטי ללא יכולת לקום מהמיטה ונאמר לי ע"י רופאי שאסור לי להפסיק את השימוש בהם. האם יש פתרון אחר? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

שפי
    04/12/2008

האם מלבד הניתוח יש עוד פתרון או טיפול לאוסטוי נקרוזיס? האם משחזרים את האזור שנכרת? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה

ד''ר יוסף ברנר
    04/12/2008

אני מניח שמדובר בגרורות במח ולכן אתה מקבל סטרואידים. ניתן לנסות לקחת כדורים של צמח מרפא בשם בוסקרי (ניתן להשיג בארץ של חברת סולגר) ואז לנסות להוריד בהדרגה את הסטרואידים.
    לגבי הטיפול באוסטואונקרוזיס, באם המצב מתקדם, הוא תמיד כירורגי, אין תחליף אחר. בשלבים התחלתיים ניתן להמתין ולראות האם יש שיפור ללא טיפול מיוחד מלבד הפסקת הטיפול בזומרה.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו