שכיחות סרטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיחות סרטן
    אריאל
    18/07/2007

לרופאים שלום,
    יצא לי לקרוא כמה מחקרים על סרטן ונראה כי שיעור התחלואה הוא עצום. לאור הנתונים נראה כי כל אדם שלישי או רביעי יחלה בסרטן. לא נראה לי הגיוני שכ"כ הרבה אנשים יחלו במחלה ואני מנסה למצוא לזה הסבר: אולי יש שכיחות גבוהה מאוד בגילאים מבוגרים (70-80+) או שחלק גדול מהמקרים הם מקרי סרטן בהם אין צורך בטיפול ממושך (למשל נקודת חן סרטנית שהוצאה ובכך הסתיים הטיפול, אולם האדם נכנס בכל זאת להגדרה של חולה סרטן). אם הדבר לא כך, אני לא מצליח להבין איך אני לא מכיר עשרות אנשים שחולים בסרטן ואיך החברה שלנו מצליחה לתפקד עם מספר גדול כל כך של חולים הדורשים טיפול מתמשך, שגם מכביד על המשק כלכלית.
    אודה לכם אם תענו לי, הנקודה הזאת מטרידה אותי מאוד.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיחות סרטן

הוספת תגובה

• סטטיסטיקה של סרטן

ד''ר יוסף ברנר
    21/07/2007

כיום יש 25,000 חולי סרטן חדשים לשנה בישראל. הסרטן הופך לגורם התמותה מס 1. הסיבות לעליה בשכיחות המחלה והתמותה ממנה הן רבות ומגוונות. החל מסיבות סביבתיות כמו זיהום האויר והמים, חומרי הדברה במזון, עבור לשינויים באורח החיים וכלה בהארכת החיים (סרטן היא מחלה של גיל מתקדם). יש ירידה בתמותה ממחלות לב ולכן הסרטן הולך ותופס את המקום הראשון בתמותה.
    הסיבה שאינך מכיר הרבה חולי סרטן היא הגיל. סביר יהיה שלו היית בגיל 60-70 היית נתקל בהרבה יותר חולי סרטן בין החברים ובני המשפחה.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו