נזק עתידי מבדיקת CT ראש לתינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזק עתידי מבדיקת CT ראש לתינוקת
    אורלי
    12/12/2008

שלום, בתי בת 9 חודשים. בהיותה בת 3 שבועות עברה בדיקת CT ראש עקב אפתיה וישנוניות במשך כ-10 שעות מבלי שניתן היה להעירה (בכתה רק בזמן כאב(דקירה) וחזרה לישון). מאז עברה גם שני צילומי רנטגן בגיל 6 חודשים כבדיקת מעקב ל-DDH שטופל ברתמת פאבליק. כעת, כמובן שאני מאוד חוששת בגלל ביצוע ה-CT באזור כה רגיש ובגיל כה צעיר. לכן אשאל מס' שאלות: האם יש סטטיסטיקה לגבי הארעות ממאירויות בעקבות קרינה בהתאם לגיל? האם יש שכיחות גדולה יותר של ממאירויות מסוימות שנגרמות עקב קרינה? האם יש סימנים מסוימים שכדאי לעקוב אחריהם ולשים לב אליהם? האם יש בדיקות תקופתיות שכדאי לעשות לצורך גילוי מוקדם? אני יודעת שנזק מסוג זה הוא מצטבר. באילו גורמי סיכון כדאי להפחית על מנת להפחית את הסיכוי למחלה חו"ח? אני מצטערת על ריבוי השאלות, אך אני פשוט לא יכולה לישון בשקט... תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרינה מ סי טי

ד''ר יוסף ברנר
    13/12/2008

קרינה מבדיקת CT אחת אינה משמעותית והבעיה היא מבדיקות חוזרות. כמו כן תמיד צריך לשקול נזק לעומת תועלת וביצוע בדיקת CT אצל תינוק באם היא נחוצה סיכוייה לגרום נזק אינם גבוהים. אינני רואה מקום לבדיקת מעקב מיוחדת ולא לדאגת יתר של האם.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד

גדעון
    16/08/2009

שלום,
    רציתי לשאול אם נזקיה של בדיקת C.T ראש+גב עליון הם לטווח הקצר רק, ז"א
    אם לא מדובר כאן ברמות קרינה מאוד גבוהות שישפיעו גם על בריאות הרקמות בעתיד.
    וגם אם לטווח הקצר היא מסוכנת?
    האם יש דרך לעזור לגוף לשקם את עצמו (כלומר את התאים הפגועים) אחרי בדיקה כזו שהורסת תאים(הרי יש פה פגיעה ב DNA שיכולה להתפתח חס ושלום).
    האם הגוף יכול להתגבר על רמת הקרינה (של בדיקת הסיטי שעשיתי )שפגעה בו ולשקם את עצמו לבד?
    האם יש דרך לבדוק שהכל תקין בגוף אחרי בדיקת CT?
    אני מפחד אחרי הבדיקה הזו שעשיתי שזה יפגע בי בעתיד.
    אודה לך על תשובתך,
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד

פרופ` אברהם קוטן
    16/08/2009

אין סיבה רציונלית לפחדיך, הסבירות לנזקים היא אפסית אם בכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו