סרטן מפושט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן מפושט
    נועה
    23/12/2008

חמותי בת 59 בעלת עבר "עשיר" עם מחלת הסרטן- בגיל 44 סרטן השד לראשונה שטופל והיתה החלמה עד לפני שנתיים. הסרטן חזר לפני שנתיים ברחם- הוצא הרחם, שחלות חצוצרות ועברה כימו והקרנות. היה שקט שנה והסרטן חזר לשד השני- עברה ניתוח להוצאת הגידול. לפני פחות משנה התגלו גרורות בבטן ושוב עברה כימו (טיפול אחד או שניים) והחלה הידרדרות במצבה ולא יכלה להשלים את הטיפולים. בבדיקת CT נתגלו גרורות בריאות ובכבד מעבר לגרורות בבטן. כעת היא במצב של קוצר נשימה קשה, חולשה קשה, נוטלת משככים באופן קבוע (מורפיום), בצקות ברגליים ומיימת בבטן, בקיצור בקושי מתפקדת. הרופא הציעה לה לעבור טיפולים והיא הסכימה. ברור לי שהיא אינה מסוגלת לעמוד באף טיפול. בנוסף היא נושאת את הגן BRCA1. הרופאים מושכים אותה עם הטיפול ולדעתי מציעים לה אותו רק כדי לא לשבור אותה. על סמך האמור - כמה זמן לדעתך נותר לה לחיות?. אני מבקשת שתענה לי בכנות. תודה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן מפושט

הוספת תגובה

• סרטן מפושט

פרופ` אברהם קוטן
    24/12/2008

המצב אכן רציני, קביעת פרוגנוזה לא ניתנת להערכה בשלט רחוק, מבלי לראות את מצבה הקליני של החולה. בכל מקרה מדובר בס"ג של חודשים ספורים בלבד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו