סרטן בלוטת המגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן בלוטת המגן
    דני א.
    25/02/2009

שלום רב אני בחור בן 37 בריא בדרך כלל. ללא מחלות ידועות, ללא תרופות קבועות. עקב בלוטות רגישות מתחת ללסת ( אולי עקב טיפולי שיניים ) הופנתי על ידי אא"ג לבדיקת US צוואר. הרופא כתב בהפניה שלא נמושו בלוטות. בUS צוואר נמצא כך: בלוטת מגן: "שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס הודגמו בגודל תקין, עם קשריות קטנות בודדות בשתי האונות בגודל 0.4 ס"מ - למעקב". כל יתר הבלוטות בUS צוואר היה כתוב תקין. לגבי הממצא בבלוטת המגן. ברצוני לציין כמה דברים לפני 3 שנים בוצע לי US צוואר בגלל שרופא המשפחה חשב שבלוטות צוואר מוגדלות. הכל יצא תקין ולגבי בלוטת המגן היה כתוב "אינה מוגדלת, מרקם אחיד". לא היה צורך במעקב ולא צוין שם קשריות כמו ב US שעשיתי אתמול. כמו כן אציין שעקב תקופת עייפות שהיתה לי בערך בספטמבר לפני חצי שנה וחלפה, הרופא נתן לי בדיקות דם מקיפות ( סוכר כימיה ספירת דם וכו' והכל היה תקין ) והיה שם TSH תקין = 1.3 , T3 = 5 ( נורמה של 3.5-6.5 ) T4=18.5 ( נורמה של 10-20 ) בנוסף אציין שבגילאים 20-27 , לאחר תאונת דרכים ועקב כאבי צוואר ועמוד שדרה רבים ביצעו לי 3 פעמים!! CT של הצוואר, כ 8 פעמים צילומי צוואר, ו 3 פעמים מיפוי עצמות ועוד 2 סיטי של הגב והראש. הכל יצא תקין. כל רופא שלח מחדש לצילומים עדכניים. קראתי שקשריות בבלוטת המגן פחות שכיחות בגברים ורק 1:40 ? ושב 1 מ 10 אנשים עם קשריות בבלוטת המגן מדובר בסרטן. כמו כן שאצל גברים הסיכון לסרטןאם יש קשריות הוא גדול פי 3 מאשר אצל נשים. לפיכך, ברצוני לשאול האם אכן יש לי סיכון של כ 30 אחוז שמדובר בסרטן? האם העובדה שלפני 3 שנים ב US לא היה ממצא זה מעידה על סיכון גדול יותר שזה משהו צומח ומדובר בסרטן? האם העובדה שעברתי צילומים רבים באיזור זה גם מחמירה את הסיכון? מה דעתך לגבי הסיכונים ותמונת המצב ומה כדאי לעשות בתודה רבה! דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בלוטת המגן

הוספת תגובה

• קשריות בבלוטת המגן

פרופ' א קוטן
    25/02/2009

נמצאו קשריות קטנות, שיתכן והוחמצו בבדיקת העל שמע הקודמת. לדעתי יש פשוט מלהמשיך במעקב קליני וסונוגרפי. ממצאים שכאלה בבלוטת המגן הם שכיחים, ונראה לי שבגלל ממדיהםהקטנים יהיה קשה לדגום אותם. היות וגידולי בלוטת התריס איטיים ובעלי פרוגנוזה טובה, הייתי מסתפק כאמור בשלב זה במעקב בלבד. אנא פנה לאנדוקרינולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשריות בלוטת מגן

דני א.
    25/02/2009

תודה על תשובתך אגש לאנדוקרינולוג ואעשה מעקב US להערכתך, מה ההסתברות שזה יתפתח לסרטן? האם זה סביר שזה 30-40 אחוז כי אני גבר וכי עברתי הרבה צילומים ו CT בצוואר לפני כ 15 שנה? כל כמה זמן כדאי לעשות US למעקב? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו