סרטן בלוטת המגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן בלוטת המגן
    אבי א
    07/03/2009

שלום אני גבר בן 42. ללא בעיות מיוחדות. מרגיש בסדר. לפני 3 חודשים ב US צוואר בגלל בלוטות קצת נפוחות יצא שיש לי "קשריות קטנות בודדות בשתי האונות בגודל עד 0.5 ס"מ" "שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס בגודל תקין". יתר ה US תקין. בדיקות הדם תקינות TSH תקין נאמר לי לעשות בעוד חצי שנה US צוואר למעקב. ברצוני לשאול. 1. במידה וזה חס וחלילה מתפתח לסרטן בלוטת המגן. מה הקצב בדרך כלל של התפתחות של סרטן מסוג זה? אם זה סרטן אז האם כבר עוד חצי שנה זה יהיה גדול יותר משמעותית וידרוש טיפול? או שבסרטן זה בדרך כלל מדובר בתהליך של שנים ולכן יש לי עוד כמה שנים "שקט" עד שיגיעו טיפולים וכו'? 2. אם לא מדובר בסרטן האם יכול להיות שכל החיים הקשרות האלה לא ידרשו טיפול או בכל מקרה זה אומר שתהיה לי בעיה מסוימת בבלוטת המגן שתדרוש טיפול כלשהוא? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בלוטת המגן

הוספת תגובה

• קשריות בבלוטת התריס

פרופ` אברהם קוטן
    08/03/2009

זהו ממצא די שכיח, ובמרבית במקרים - אינו סרטני. קצב ההתפתחות של סרטן בלוטת התריס איטי, ולכן מוצדק לחזור על ה-US ולראות אם חל שינוי בממדיהן (דרך אגב, קשה טכנית לדגום קשריות קטנות מ-5 מ"מ). בכל מקרה, ההישרדות החציונית בסרטן בלוטת התריס היא 33 - 50 שנה, בדיווחים השונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. תוך כמה זמן צריך לחזור עלהUS?

אבי א
    08/03/2009

תודה על תשובתך תוך כמה זמן כדאי לחזור על ה US ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו