מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינויים חשודים בבדיקת דם בבחור צעיראייל א22/03/2009
שלום רב, אני בחור בן 37 בדרך כלל בריא. משקל תקין 62 גובה 1.77. בכושר טוב. אוכל בשר 5 פעמים בשבוע. לא סובל ממחלות כלשהן ולוקח רק גסטרו 20-40מג ליום כבר 3 שנים עקב צרבות כרוניות. גסטרוסקופיה לפני שנה היתה תקינה לחלוטין וללא הליקובקטר בביופסיה ובבדיקת נשיפה ואמרו לי שזה רק עקב צרבת כרונית. לפני כחודש וחצי עשיתי בדיקות דם שגרתיות שעושה אחת לשנתיים והכל יצא תקין. ספירה, כימיה, סוכר, בדיקת שתן, CRP, הכל תקין. IRON = 144 לפני חודש וחצי. בבדיקות בעבר הברזל על ערכים דומים כ 120-150. לפני שבועיים היה לי חום 5ימים כ 39, כנראה עקב שפעת - כנראה נדבקתי מאשתי והילדים שהיו חולים. החום חלף מאז והבראתי. ביום הרביעי של החום הייתי אצל רופא בקופ"ח שנתן לי ספירת דם בשביל להחליט אולי לתת אנטיביוטיקה. עשיתי את בדיקת הדם יומיים לאחר תום החום... ספירת הדם היתה תקינה ודומה לעבר אך בכימיה היתה צניחה בברזל לערך של 45 ( הנורמה 70-160 ). כאמור רק לפני חודש וחצי הברזל היה 144. הרופא אמר שהצניחה בברזל היא כנראה טעות ושאבדוק שוב. ביצעתי היום בדיקות חוזרות. הברזל ירד ל 40 לעומת 144 לפני חודש וחצי. פריטין = 56 ( הנורמה 30-300 ). זה תוצאת פריטין דומה לבדיקה שנעשתה לי לפני חודש - בבדיקה התקופתית שרופא המשפחה נותן לי כל שנתיים.היה אז פריטין = 50 . לפני שנתיים היה 65. ספירת הדם דומה לספירות הדם בעבר אבל ה PLT עלה בחדות ל 490 לעומת 290 לפני שבוע בתום מחלת החום. בדרך כלל בעבר PLT= 270-310. יתר ספירת הדם ערכים תקינים. המוגלובין 13.5 בדומה לתוצאות שלי לאורך השנים ( תמיד קצת נמוך ) RBC=4.8 WBC=7.9 HCT=39.6 MCH=27.8 MCV=83 RDW=12.6 MCHC=33.5 MONO=5.8 EOS=1.5 LUC=1.2 NEUT=65.3 LYM=25.8 BASO=0.4 LYMP ABS=2.0 NEUT ABS=5.2 PLT=490 כל התוצאות האלה דומות לעבר חוץ מהזינוק ב PLT אני לא סובל מכאבי בטן חריגים או צרבות חריגות. מה שכן סובל קצת מחולשה באחרונה וירדתי 3 ק"ג בחודשיים. ברצוני לשאול. מה יכול לגרום לכך שתוך חודש וחצי הברזל שלי צנח כה בחדות מ144 ל 40 וזה חזר בשתי בדיקות? זאת, למרות שהפריטין שמר על ערך דומה לעבר. מה יכול במקביל לגרום לזינוק ב PLT מ 290 ל 490 תוך שבוע ( שבו הייתי בריא ). לפי מה שקראתי הבנתי שהיות והפריטין לא ירד אז כנראה אני לא מאבד ברזל. אם כך האם הצניחה החדה בברזל תוך חודש וחצי יכולה להעיד על ממאיר בדם או מחלת דם/לימפה? איך כדאי להתקדם מכאן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בברזל
פרופ` אברהם קוטן22/03/2009מציע שתפנה למומחה לרפואה פנימית. צריך לשקול ביצוע קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ובהמשך בדיקות דימות שונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)