מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשיפה לכ 150 MSV קרינה בבחור צעירליאת א11/04/2009
שלום
אני בחור בן 39.
עד גיל 20 ללא בעיות ובכושר מעולה.
לקראת סוף שירותי הצבאי עקב תאונה ומאמץ יתר התחלתי לסבול מכאבי צוואר עמוד שדרה וראש קשים. עברתי היקף רחב מאוד של בדיקות הדמיה. כל רופא הפנה אותי שוב ושוב לבדיקות ( עקב חוסר תיאום במערכת הבריאות ועקב לחץ שלי ).
לא נמצאה בעיה מהותית בבדיקות או מחלה. בגיל 28 לאחר התייעצות עם מומחי כאב הבנתי שמדובר בהפרעת כאב כרוני שכנראה החל עקב התאונה והמאמץ בצבא. מאז מטפל במשככי כאב ופיזיותרפיה. מאז לא עושה בדיקות.
באחרונה התחלתי לחשוש שעקב החשיפה הרבה לקרינה עלולים להיות לי נזקים מצטברים או סרטן.
עשיתי חישוב, באמצעות טבלאות באינטרנט, שנחשפתי בין הגילאים 20-28 לכ 150 MSV של קרינה.
סה"כ חשיפה לקרינה משוערת כ 151 MSV מבדיקות הדמיה
מצילומים 70.8
ממיפויים 24
מסיטי 40.5
מצילומי פסאז' עם בריום 16
חישוב הקרינה בבדיקות לפי הפירוט הבא:
CT ( במכון CT בבי"ח מאיר )
2 סיטי בטן = 2*15 = 30 MSV
1 סיטי מוח = 2.5 MSV
1 סיטי צוואר 4 MSV
1 סיטי פלקסוס ברכיאלי ( צוואר עד כתפיים ) = 4 MSV
--- סהכ 5 סיטי קרינה מצטברת של – 40.5 MSV
מיפוי ( במכון איזוטופים בבי"ח מאיר ) :
5 בדיקות של מיפוי עצמות כלל גופי
1 מיפוי אשכים
--- סה"כ 6 בדיקות מיפוי *4 MSV = 24 MSV
4 צילומי פסאז' עם שתית בריום של דרכי עיכול – קיבה עד מעי דק
4 *4 MSV = 16 MSV
צילומים רגילים:
2 צילומי בטן *1.5 MSV לצילום = 3 MSV
6 פעמים גב תחתון משני כיוונים = 6 * כל צילום 1.3 MSV כפול 2 זוויות צילום = 15.6 MSV
6 צילומי מפרקי ירכיים ואגן = 6 * 1.5 MSV לצילום = 9 MSV
13 צילומי צוואר משני כיוונים = 13 * 1 MSV לצילום * 2 זוויות צילום = 26 MSV מצטבר
4 צילומי עמוד שדרה גבי (עליון ואמצעי) משני כיוונים = 4*1 MSV לצילום*2 זוויות = 8 MSV
10 צילומי סינוסים * 0.2 MSV * 2 זוויות צילום = 4 MSV
15 צילומי חזה *0.05*2 זוויות צילום = 1.5 MSV
4 צילומי רגליים וברכיים = זניח שיערתי כ 0.5 MSV סה"כ
2 צילומי כתפיים *0.1 MSV = 0.2 MSV
2 צילום פנורמי של השיניים והלסת = 2*1 MSV = 2 MSV
כ 20 צילומי שיניים שגרתיים אצל רופא השיניים סה"כ משוער 1 MSV
סה"כ מצילומים משוער 70.8 MSV
ברצוני לשאול:
1. האם ההערכה שלי של כ 150MSV חשיפה לקרינה היא הערכה סבירה?
2. באיזה מידה היקף זה של בדיקות העלה את הסיכון שלי לסרטן? ( יש לשים לב שנעשו המון בדיקות באיזור הצוואר )
3. האם יש איזה שהוא מעקב מיוחד שעליי לבצע לצורך איתור מוקדם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הדמיה וסרטן
ד''ר יוסף ברנר12/04/2009הסיכויים שייוצר תהליך סרטני כתוצאה מבדיקות ההדמיה שציינת הוא אפסי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)