קשריות בבלוטת המגן ומניעת סרטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשריות בבלוטת המגן ומניעת סרטן
    ליאת א
    18/04/2009

שלום רב,

אני בחור בן 39. ללא בעיות ידועות. משקל תקין. בכושר טוב.
    בבדיקת רופא המשפחה לפני חודשיים הוא התרשם שאולי בלוטות הלימפה בצוואר קצת מוגדלות. הן אינן כואבות לי ולדעתי הן מוגדלות כך כ 3 חודשים. אבל הרופא אמר שזה אולי מורגש בגלל שאני רזה 60 קג גובה 1.80

הוא נתן לי US צוואר שבוצע לפני חודש:
    "בלוטת המגן - "אונה ימנית גודל ומרקם תקין פרט לשתי קשריות היפואקואיות כ 0.4 ס"מ"
    "אונה שמאלית גודל ומרקם תקין. פרט לציסטה זעירה כ 0.2 ס"מ". איסטמוס לא מעובה
    "הודגמו מספר קשריות לימפה תת לסתיות בצורה תקינה הגדול בסמוך לזווית הלסת
    הימנית 1.5*0.4 ס"מ".
    אציין שגם לפני 3 שנים רופא המשפחה חשב שהבלוטות בצוואר מוגדלות ונתן לי US צוואר אבל אז לא צויין שום ממצא ב US. לא הופיעו קשריות בבלוטת המגן ולא קשריות לימפה קצת גדולות.

רופא המשפחה המליץ לי על מעקב ושנבצע עוד חצי שנה בדיקת US חוזר לראות אם הקשריות בבלוטת המגן מתפתחות וגדלות. הבנתי שצריך לעקוב לראות שלא מדובר בממאירות.
    בדיקות דם מלפני חודש תקינות לחלוטין כולל TSH תקין 1.4.
    קראתי שקשריות בבלוטת המגן הן יותר נדירות בגברים אבל אם הן כבר מופיעות אז הסיכון שמדובר בממאירות גדול פי 3 !
    כמו כן אציין שלפני 15 שנה עברתי 3 CT בצוואר והרבה צילומים וזאת עקב תאונת דרכים וכאבי צוואר מסוג צליפת שוט. קראתי שקרינה יכולה לגרום לסרטן בלוטת המגן.

ברצוני לשאול:
    1. האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי למנוע את הקשריות האלה מלהפוך לממאירות? וגם אם הן ממאירות האם יש משהו שניתן לעשות כדי להקטין את הסיכוי להתפתחותן?
    2. קראתי ששמן פשתן וחומצה אלפא ליפואית יכולים מאוד לסייע לבלום מצבים כאלה.
    מה דעתך? האם תוספים אלה יכולים לסייע לדעתך?
    3. האם יש דרך להעריך מה ההסתברות שמדובר בסרטן? יש לזכור גם שב US לפני 3 שנים לא הופיעו קשריות.
    תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשריות

פרופ` אברהם קוטן
    19/04/2009

מציע לשקול ניקור מחט עדינה (FNA) לבדיקה ציטולוגית מהקשריות ומהבלוטות המוגדלות
    לגבי שמן הפשתן - מדובר בטיפול בלתי מבוסס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו