פענוח ביופסיה והאם צריך טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח ביופסיה והאם צריך טיפול
    אלי
    12/08/2007

תוצאות ביופסיה
    pancrea with dilated ducts lined by mucinous epithelium showing papilarry proliferationfit with mild to moderte atypia and no mitoses.
    the features are compatible with ipmn
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• IPMN

ד''ר יוסף ברנר
    13/08/2007

האבחנה הפתולוגית היא של מצב שאינו סרטני אך אולי הוא מצב טרום סרטני. הפרוש של IPMN הוא Intraepithelial Papillary Mucinous Neoplasm . כאשר מוצאים IPMN בביופסיה של הלבלב אצל חלק אין צורך לעשות דבר ואצל חלק צריך לכרות את הממצא בשלמותו. האינדיקציות לניתוח קשורה לפקטורים שונים הנמצאים בבדיקה הפתולוגית. אצל אלה שכורתים יש סיכוי של כ 15% למצוא ממאירות. אצל האחרים כריתה פרושה ריפוי מוחלט.
    להלןהפניה ל מאמר המסכם את הנושא הזה: Am J Gastroenterol. 2007 Aug;102(8):1759-64
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הלבלב

מירי
    29/03/2011

אם יש לי IPMN בלבלב וכן טענו שהשחלה היה בה גידול ממאיר והיא הוצאה בניתוח . והסמנים בדם של הלבלב הם הגבוהים ביותר ca19--9 בסך 3440 . האם זה ממאיר או לא ? והאם צריך טיפול כימוטראפי . כרגע אני מקבלת טיפול בגמזר וציספלטין וחוץ מזה שהבטן לא מתנפחת עם מיימת . הסמנים רק עולים ? אנא ענה לי מהר ? כדי שאדע מה לעשות . ומי הוא המומחה מס 1 בארץ בנושא זה.

אודה מאד לתשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו