Mycosis fungoides

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Mycosis fungoides
    לאה
    23/04/2009

דר' יקר,

לפני כ-3 שנים נלקחה מבני (כשהיה בן 4+) ביופסיה. האבחנה שקיבלנו מהרופאים בארץ (דר' בן אמיתי בהתייעצות עם פרפסור חודק) היתה: Mycosis fungoides .
    התייעצות נוספת, עם פרופסור א. ברנרד אקרמן, ניו-יורק (שכללה בדיקת הביופסיה ששלחנו אליו + בדיקה אישית של בני) שללה את האבחנה הראשונה והצביעה על: nummular dermatitis.
    בשל האנמזה השנייה נדחו הטיפולים המתוכננים בארץ ובני טופל במשחות (בעיקר סטירואידיות)ונמצא במעקב אצל דר' בן אמיתי. במהלך השנים נעו האבחנות בין דרמטיטיס על הגדרותיו השונות/ פסוריאזיס וכעת שוב העלה הדר' את האפשרות למיקוזיס פונגואידס ומציע לבצע ביופסיה.
    הייתי שמחה אם תוכלו לעזור לי להבין:
    1. כיצד ניתן לקבל הבחנה חד משמעית אך כה שונה על אותם סליידים משני בודקים שונים?
    2. מה אפשר לראות בביופסיה שתילקח עכשיו שלא יכלו לראות לפני 3 שנים?
    3. האם והיכן יש מקורות מידע נגישים על מיקוזיס פונגואידס בילדים?

תודה, לאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Mycosis fungoides

הוספת תגובה

• מיקוזיס פונגואידס בילד

זינה
    15/04/2013

שלום לאה
    מקווה שבנך מרגיש טוב ושתראי את התגובה אחרי כל כך הרבה שנים.
    בשנה האחרונה בני בן ה-4 עבר כבר 3 ביופסיות שחשודות למיקוזיס פונגואידס. כמו כן, בבדיקות דם יש ריבוי לימפוציטים מסוג T וגם 6% תאי סזרי, ואיני מצליחה לקבל תשובה ברורה מהרופאים לגבי משמעות הדבר.
    אנחנו בטיפול אצל דר בן אמיתי בשניידר, ואחרי שלא הייתה תגובה למשחות סטרואידליות התחלנו פוטותרפיה uvB, שבינתיים גם לא עוזרת.
    אני מחפשת חוות דעת נוספת לגבי האבחנה והטיפול. האם תוכלי להמליץ על מישהו?

תודה ובברכת רפואה שלמה
    זינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקוזיס פונגואידיס

ד''ר יוסף ברנר
    23/04/2009

מציע להפנות את השאלה לעמיתי בפורום, פרופ' קוטן, שהוא מומחה עולמי בנושא מיקוזיס פונגואידס.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mycosis fungoides

אלה
    15/03/2011

שלום רב פרופסור אברהם קוטן

מזה מספר שנים קיימים על גופי נגעים אדומים. כיום אני בת 21.
    בביופסיה שבוצעה לפני מספר שנים היה חשד למחלה אך לא קיבלתי שום טיפול ושם תם העניין.
    כיום לאחר 6 שנים הגעתי לרופא אחר כדי לקבל חוות דעת על הבעיה, ובוצעה ביופסיה שלא הראתה סימנים למחלה ורק אחרי רביזיה כן היה חשד כלשהו.
    לפי הבנתי זוהי מחלה שמופיעה בחולים בני 50 ומעלה, אצלי הכתמים מופיעים כבר כ10 שנים לפחות בלי שום טיפול , פרט למשחות סטרואידליות מידי פעם.
    רציתי לשאול לדעתך המקצועית האם אתה חושב שבגלל הגיל הצעיר ואי טיפול בעניין יכולה להיות החמרה רצינית בהמשך?
    יש לציין כי במשך כל השנים הללו לא היה שינוי ניכר בנגעים חלקם נעלמו כליל וחלקם הופיעה מחדש.

אשמח לתשובה!
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקוזיס פונגואידס

פרופ` אברהם קוטן
    31/05/2009

תודה על המחמאה.
    מיקוזיס פונגואידס - לימפומה של העור מסוג תאי T - הינה מחלה נדירה יחסית, ובעיקר נדירה בילדים ובמתבגרים. מהלכה איטי, וקיימת קשת רחבה של טיפולים - מריחת העור בחרדל חנקני, PUVA, הקרנת כל העור באלקטרונים, אינטרפרון, כימותרפיה, פוטופרזיס ועוד.
    לעתים קשה לאבחן, שכן הממצאים ההיסטופתולוגיים לפעמים בלתי \ספציפיים. ישנן שיטות מתוחכמות של ביולוגיה מולקולרית (GENE REARRANGEMENT) שניתן להעזר בהן כדי להעמיד אבחנה. לעתים רק בביופסיות חוזרות מאששים את החשד.
    רצוי לטפל במחלה, ובמיוחד כשמדובר בצעיר, במסגרת מרכז בעל ניסיון ואפשרויות טיפול רב-מקצועיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאה

אלה
    31/05/2009

לאה שלום, אנחנו באותו מצב כנראה, אם תשמעי אותי, תעני לי בבקשה........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לאה

אלה
    15/03/2011

רציתי לומר לך מספר דברים בנושא עליו את מדברת.
    אני מיזה כבר כ11 שנים נעה בין רופאים מפה עד הודעה חדשה, חלקם לא הגיבו בכלל להבחנה שקיבלתי מאחת הביופסיות כשהייתי בת 13 שהייתה מוקוזיס פונגואידיס.
    ביצעתי כבר 4 ביופסיות עם הבחנות שונות.
    אני ממליצה לך לגשת למרפאת עור במרפאות חוץ בב"ח איכילוב לד"ר אילן גולדברג,
    רופא רציני שעושה הכל על מנת לעזור לי להגיע להבחנה הנכונה.

מקווה בשבילך ובשבילי שהתשובה תיהיה שלילית :)
    כל טוב.
    אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו