מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאים טרום סרטנייםאיילה17/08/2007
לד"ר יוסף ברנר שלום
לפני כ- 4 שנים בבדיקת פאפ גילו לי cin-3 עברתי קוניזציה וצריבה ומאז אני במעקב של פאפ אחד לחצי שנה וקולפוסקופיה אחת לשנה לאחר הצריבה כעבור שנה שוב cin-1 ולפני כ- חצי שנה עשיתי בדיקת פאפ שיצאה תקינה, לפני 3 ימים עברתי בדיקת קולפוסקופיה ונשלחו דגימות לביופסיה לשאלתי האם יש משהו חריג נענתי על ידי הרופא כי קיימים ממצאים פתולוגים לשאלתי שוב האם זה תאים טרום סרטניים או שיכול להיות חלילה סרטן נענתי שאינו יודע והביופסיה תיתן את התשובה ושאגיע אליו למרפאה לשיחה בעוד כחודש. האם אפשרי לראות על ידי צביעה אם התאים הינם טרום סרטניים או סרטניים? אני מבינה שצוואר הרחם לא שקט, אני בת 48 ולא כל כך מעוניינת לכרות את הרחם, הרופא העלה את האפשרות הזו בפני. אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CIN
ד''ר יוסף ברנר17/08/2007לאיילה
צריך כמובן להמתין ולראות את תשובת המשטח. התשובה יכולה בהחלט לציין אפשרות של מעבר לממאירות או סכנה גדולה להפיכה לממאירות.
באם התשובה תהיה תקינה, תוכלי להמשיך במעקב בלבד. באם התשובה תראה שוב ממצאים דומים לאלה שלפני 4 שנים, תצטרכי לשקול הוצאה של הרחם או מעקב לעיתים יותר קרובות.
יש לציין שהמעבר ממצב טרום סרטני לסרטני לוקח מספר שנים ולכן ניתן להסתפק במעקב בתנאי שהוא נעשה בצורה רצינית.
צריך לציין שסרטן צוואר הרחם הוא גידול די אלים, בעיקר כאשר מתגלה בשלב מתקדם ולכן צריך תמיד לשקול האם את רוצה להמשיך ולהיות בחרדה, או לעבור ניתוח רחם, לא נעים ככל שיהיה ולחסל את הסכנה בסרטן זה (זה כאמור רק אם הבדיקה הפעם חיובית).
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)