הסתיידויות בקשר בבלוטת התריס לפי US

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתיידויות בקשר בבלוטת התריס לפי US
    דני
    12/06/2009

שלום רב,

אני בן 60 מפ"ת, התגלה לי לפי ביופסית עור מהאמה לפני כ-6 שנים שלב התחלתי של מויקוזיס פונגודיס (MF). לאחרונה חזרתי על הביופסיה מאותו אזור אשר הראתה שזהו עדיין שלב התחלתי של המחלה, אני מטופל במרפאת עור (משחת אלוקום בלבד).

נשלחתי לאולטרסאונד של מפשעות,בית שחי וצוואר. הכל נמצא תקין מלבד הממצא של בלוטת התריס האונה הימנית נרשם: "באונה ימנית - קשר עם הסתיידויות גסות 2.2 ס"מ. צביעה קלה-בינונית בדופלר צבע".
    בהערות הוא רשם: "יש לשקול FNA".

אציין כי ע"פ בדיקות הדם בלוטת התריס תקינה וכך גם לפי אבחנה קלינית לגבי כל בלוטות הלימפה.

האם אני צריך ע"פ ממצאים אלו לעשות FNA? להוציא את כל הקשר? לאיזה סוג רופא עלי להגיע עם תוצאות אלו? האם יש דחיפות רבה לעניין?

בתודה מראש ושבת שלום.

דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשרית בבלוטת התריס

פרופ` אברהם קוטן
    12/06/2009

קשרית בבלוטת התריס הינה ממצא שכיח במבוגרים, ברוב המקרים - שפיר וחסר משמעות. מציע שתפנה לאנדוקרינולוג ושתבצע את ה-FNA

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו