מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתיידויות בקשר בבלוטת התריס לפי USדני12/06/2009
שלום רב,
אני בן 60 מפ"ת, התגלה לי לפי ביופסית עור מהאמה לפני כ-6 שנים שלב התחלתי של מויקוזיס פונגודיס (MF). לאחרונה חזרתי על הביופסיה מאותו אזור אשר הראתה שזהו עדיין שלב התחלתי של המחלה, אני מטופל במרפאת עור (משחת אלוקום בלבד).
נשלחתי לאולטרסאונד של מפשעות,בית שחי וצוואר. הכל נמצא תקין מלבד הממצא של בלוטת התריס האונה הימנית נרשם: "באונה ימנית - קשר עם הסתיידויות גסות 2.2 ס"מ. צביעה קלה-בינונית בדופלר צבע".
בהערות הוא רשם: "יש לשקול FNA".
אציין כי ע"פ בדיקות הדם בלוטת התריס תקינה וכך גם לפי אבחנה קלינית לגבי כל בלוטות הלימפה.
האם אני צריך ע"פ ממצאים אלו לעשות FNA? להוציא את כל הקשר? לאיזה סוג רופא עלי להגיע עם תוצאות אלו? האם יש דחיפות רבה לעניין?
בתודה מראש ושבת שלום.
דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית בבלוטת התריס
פרופ` אברהם קוטן12/06/2009קשרית בבלוטת התריס הינה ממצא שכיח במבוגרים, ברוב המקרים - שפיר וחסר משמעות. מציע שתפנה לאנדוקרינולוג ושתבצע את ה-FNA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)