מיפוי כל גופי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטיחות הנסיעה

יובל
    12/10/2010

זוגתי אמורה לקבל טיפול של 150 מיליקירי

אני אמור להסיע אותה הביתה לאחר קבלת הגלולה

הנסיעה משך בין חצי שעה ל45 דקות

מה אם יהיה פקק ארוך ונחרוג לשעה?

כמה זה מסוכן לי
    האם לשקול אמבולנס

מה המחיר לגוף שלי

האם ניתן לשכור מגון?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי כל גופי
    מירי
    12/07/2009

עברתי כריתה של בלוטת התריס לפני מספר שנים בגלל גידול סרטני.
    קבלתי הבוקר זריקת thyrogen ראשונה לקראת קבלת יוד ביום שלישי ומיפוי ביום חמישי.
    שתי שאלות: האם הבדיקה מאפשרת לזהות גרורות רק הקשורות לסרטן בלוטת התריס או לסוגים אחרים של סרטן? האם היוד הרדיואקטיבי אינו משפיע לרעה/ מסוכן לנבדק (קרינה)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי כל גופי

הוספת תגובה

• בלוטת התריס

ד''ר יוסף ברנר
    15/07/2009

הבדיקה מאבחנת רק גידולים הקשורים לגידול בבלוטת התריס
    הבדיקה איננה מסוכנת
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוד רדיואקטיבי

מירי
    15/07/2009

בהמשך לתשובתך, השאלה היא האם קבלת יוד רדיואקטיבי אינה מסוכנת למקבל. וזאת כיוון שנתבקשתי להתרחק מילדים, נשים הרות ובכלל לא להתקרב יתר על המידה לאנשים, בימים הראשונים שלאחר קבלת היוד. אם זה מסוכן לאחרים, ההגיון אומר שזה יותר מסוכן למקבל היוד. האמנם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה רדיואקטיבית

ד''ר יוסף ברנר
    16/07/2009

כמות הקרינה אינה מסוכנת גם למקבל הטיפול וגם לסובבים אותו. אולם, אנו תמיד נעדיף שאפילו אם מדובר בקרינה בכמות לא רבה, מי שלא צריך לקבל אותה יש להימנע ממנה. לכן, לחולה אין ברירה והוא מקבל את הקרינה אך לסובבים אותו אין כל סיבה לקבל קרינה גם אם אינה ברמה מסכנת
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור בעליל

א
    22/12/2009

שלום רב,
    גם אני עברתי ניתוח לכריתת התירואיד עקב גידול פפילרי לפני כחודש ועומד לקבל טיפול ביוד. נראה לי תמוה עד מאוד שאני אמור להיות בבידוד מוחלט במשך מספר ימים, לאכול בסכום חד-פעמי, לנגב כל טיפת שתן ו/או רוק שנופלת על הרצפה(הכל בהתאם לעלון ההסברה של הדסה עין כרם) ומאידך אתה טוען שלי זה לא מסוכן. איך בדיוק אותו רוק שיוצא לי מהפה מסוכן לסובבים אותי אבל כשהוא בתוך הפה שלי הוא לא מסוכן. אני שוקל ברצינות לסרב לטיפול ולקחת את האלטרוקסין בלי זה. נשמע לי לא הגיוני שאסור לאדם להימצא במרחק של פחות מ3 מטר ממני למשך יותר משעה(שוב, לפי עלון ההדרכה של הדסה עין כרם) ואני אמור להיות עם החומר בתוכי מספר ימים 24 שעות ביממה. נראה לי שהחומר הזה הרבה יותר מסוכן ויכול לגרום לעוד גידולים סרטניים. אני מאוד אשמח לשמוע הסבר הגיוני למרות שלא נראה לי שקיים בנמצא, הרבה יותר נשמע לי שאתם פשוט נותנים את זה בלי לחשוב על ההשלכות או שפשוט בדיקה אחרת לגילוי שאריות של התירואיד פשוט יקרה יותר. אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוד רדיואקטיבי

פרופ` אברהם קוטן
    23/12/2009

תפקיד הטיפול באמצעות יוד ר"א הוא להכחיד את בלוטת התריס לחלוטין, בין היתר גם על מנת שבמידה ותתפתחנה בעתיד חו"ח גרורות - היוד הרדיואקטיבי שינתן כטיפול ייקלט בהן ויכחיד אותן. כאשר קיימת שארית קליטת יוד בצוואר, במיטת הבלוטה שנכרתה - לא תהיה קליטת יוד בגרורו ולא ניתן יהיה לטפל.
    הסיכון למטופל עקב החשיפה לקרינת היוד הר"א הינו אפסי, והסיכון של חזרת מחלה הרבה יותר גדול, על כל משמועיותיו. עם זאת, אין הצדקה לחשוף אוכלוסיה בריאה לקרינה ר"א, במיוחד אם מדובר בילדים או בנשים הרות.
    ולבסוף: ברמב"ם, למשל, רוב רובם של הטיפולים ביוד ר"א הם אמבולטוריים, קרי, אם התנאים בבית מאפשרים זאת, החולה מקבל את כמוסת היוד הר"א בביבה"ח ונשלח לביתו עם הוראות כיצד לנהוג מבחינת בטיחות קרינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

א
    24/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו