מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בטיחות הנסיעה
יובל12/10/2010זוגתי אמורה לקבל טיפול של 150 מיליקירי
אני אמור להסיע אותה הביתה לאחר קבלת הגלולה
הנסיעה משך בין חצי שעה ל45 דקות
מה אם יהיה פקק ארוך ונחרוג לשעה?
כמה זה מסוכן לי
האם לשקול אמבולנס
מה המחיר לגוף שלי
האם ניתן לשכור מגון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כל גופימירי12/07/2009
עברתי כריתה של בלוטת התריס לפני מספר שנים בגלל גידול סרטני.
קבלתי הבוקר זריקת thyrogen ראשונה לקראת קבלת יוד ביום שלישי ומיפוי ביום חמישי.
שתי שאלות: האם הבדיקה מאפשרת לזהות גרורות רק הקשורות לסרטן בלוטת התריס או לסוגים אחרים של סרטן? האם היוד הרדיואקטיבי אינו משפיע לרעה/ מסוכן לנבדק (קרינה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר יוסף ברנר15/07/2009הבדיקה מאבחנת רק גידולים הקשורים לגידול בבלוטת התריס
הבדיקה איננה מסוכנת
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד רדיואקטיבי
מירי15/07/2009בהמשך לתשובתך, השאלה היא האם קבלת יוד רדיואקטיבי אינה מסוכנת למקבל. וזאת כיוון שנתבקשתי להתרחק מילדים, נשים הרות ובכלל לא להתקרב יתר על המידה לאנשים, בימים הראשונים שלאחר קבלת היוד. אם זה מסוכן לאחרים, ההגיון אומר שזה יותר מסוכן למקבל היוד. האמנם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה רדיואקטיבית
ד''ר יוסף ברנר16/07/2009כמות הקרינה אינה מסוכנת גם למקבל הטיפול וגם לסובבים אותו. אולם, אנו תמיד נעדיף שאפילו אם מדובר בקרינה בכמות לא רבה, מי שלא צריך לקבל אותה יש להימנע ממנה. לכן, לחולה אין ברירה והוא מקבל את הקרינה אך לסובבים אותו אין כל סיבה לקבל קרינה גם אם אינה ברמה מסכנת
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור בעליל
א22/12/2009שלום רב,
גם אני עברתי ניתוח לכריתת התירואיד עקב גידול פפילרי לפני כחודש ועומד לקבל טיפול ביוד. נראה לי תמוה עד מאוד שאני אמור להיות בבידוד מוחלט במשך מספר ימים, לאכול בסכום חד-פעמי, לנגב כל טיפת שתן ו/או רוק שנופלת על הרצפה(הכל בהתאם לעלון ההסברה של הדסה עין כרם) ומאידך אתה טוען שלי זה לא מסוכן. איך בדיוק אותו רוק שיוצא לי מהפה מסוכן לסובבים אותי אבל כשהוא בתוך הפה שלי הוא לא מסוכן. אני שוקל ברצינות לסרב לטיפול ולקחת את האלטרוקסין בלי זה. נשמע לי לא הגיוני שאסור לאדם להימצא במרחק של פחות מ3 מטר ממני למשך יותר משעה(שוב, לפי עלון ההדרכה של הדסה עין כרם) ואני אמור להיות עם החומר בתוכי מספר ימים 24 שעות ביממה. נראה לי שהחומר הזה הרבה יותר מסוכן ויכול לגרום לעוד גידולים סרטניים. אני מאוד אשמח לשמוע הסבר הגיוני למרות שלא נראה לי שקיים בנמצא, הרבה יותר נשמע לי שאתם פשוט נותנים את זה בלי לחשוב על ההשלכות או שפשוט בדיקה אחרת לגילוי שאריות של התירואיד פשוט יקרה יותר. אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד רדיואקטיבי
פרופ` אברהם קוטן23/12/2009תפקיד הטיפול באמצעות יוד ר"א הוא להכחיד את בלוטת התריס לחלוטין, בין היתר גם על מנת שבמידה ותתפתחנה בעתיד חו"ח גרורות - היוד הרדיואקטיבי שינתן כטיפול ייקלט בהן ויכחיד אותן. כאשר קיימת שארית קליטת יוד בצוואר, במיטת הבלוטה שנכרתה - לא תהיה קליטת יוד בגרורו ולא ניתן יהיה לטפל.
הסיכון למטופל עקב החשיפה לקרינת היוד הר"א הינו אפסי, והסיכון של חזרת מחלה הרבה יותר גדול, על כל משמועיותיו. עם זאת, אין הצדקה לחשוף אוכלוסיה בריאה לקרינה ר"א, במיוחד אם מדובר בילדים או בנשים הרות.
ולבסוף: ברמב"ם, למשל, רוב רובם של הטיפולים ביוד ר"א הם אמבולטוריים, קרי, אם התנאים בבית מאפשרים זאת, החולה מקבל את כמוסת היוד הר"א בביבה"ח ונשלח לביתו עם הוראות כיצד לנהוג מבחינת בטיחות קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
א24/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)