במשטח לימפוציטים בדרגות הבשלה שונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• במשטח לימפוציטים בדרגות הבשלה שונות
    פרופ` אברהם קוטן
    28/07/2009

שלום, לפני יותר מחצי שנה התגלו אצלי בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר, בוצע אולטרסאונד שנאמר בו שבגלל הגודל וחוסר מרכז שומני בבלוטות יש לבצע מעקב צמוד או ביופסיה. בעקבות זה נשלחתי לבדיקות ספירת דם שבהן ערכי לימפוציטים היו גבוהים מהנורמה ונויטרופילים נמוכים מהנורמה [בנוסף לכך נבדקו נוגדנים למחלת הנשיקה ולוירוסים שונים והכל יצא תקין, כולל הפטיטיס] וגם נשלחתי לבדיקה FNA ובה נרשם בתוצאה: במשטח לימפוציטים בדרגות הבשלה שונות ותאי רטיקולום בחלקם נראה פגוציטוזיס, הממצא מתאים לבלוטת לימפה ריאקטיבית. מה התוצאות האלה אומרות? בנוסף לכך בוצעה עוד ספירת דם שהיו בה תוצאות דומות לבדיקה הקודמת לה. בנוסף, אני משלשלת פחות או יותר כל דבר שאני אוכלת במשך חודשיים כולל כאבי בטן וללא חום ועייפות מוגברת שנמשכת בערך מאז שגיליתי שיש לי בלוטות לימפה מוגדלות. נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד ולגסטרואנטרולוג. האם כל זה יכול להיות תגובה לסוג של לימפומה או שזה לא קשור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשד ללימפומה

ד''ר יוסף ברנר
    28/07/2009

לדעתי קיים חשד ללימפומה והייתי ממליץ על בדיקה רצינית כולל ביופסיה מלאה ולא של מחט, בדיקה של המעי הגס והדק וביופסיות משם וייעוץ עם המטולוגים וגסטרואנטרולוגים
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו