שיעול, צרבת, כאב בסטרנום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול, צרבת, כאב בסטרנום
    דינה
    01/08/2009

שלום,
    אני מזה שנתיים מאובחנת בסרטן שד עם גרורות בעצמות. מקבלת ארדיה, דקפפטיל, טמוקסיפן.
    לפני שבועיים התחלתי להשתעל וזה היה מלווה בחום, ב3 ימים הראשונים (חום הגיע עד 39.2).
    עשו צילום רנטגן לריאות, בדיקת שתן, בדיקות דם רגילות (כימיה). ולבסוף אמרו לי שהשיעול נובע
    מהצרבות. קבלתי כדור לצרבת לקחת למשך שבוע. לקחתי אותו והורדתי מאכלים שיכולים לעורר צרבת.
    השיעול קצת פחת. אבל בימים האחרונים, כשאני משתעלת או כשאני מנסה להרים את הקול(מאד צרודה מהשעול), כואב לי מאד באזור עצם החזה ומעליה.
    כבר לפני שנה נמצאה גרורה בסטרנום, אבל היא לא גרמה לי לכאבים עד היום.

איזה בדיקות נוספות היית ממליץ לי לעשות?
    האם יכול להיות שיש לי גרורה בוושט?
    האם יכול להיות שכתוצאה מהטיפול נגרמו בעיות עיכול שמעמיסות על הוושט וגורמות לכאבים ושיעול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול, צרבת, כאב בסטרנום

הוספת תגובה

• כאבים בסטרנום

פרופ` אברהם קוטן
    01/08/2009

אני סבור כי ככל שניתן לקבוע ב"שלט רחוק" ומבלי לבדוק אותך, כי מקור הכאבים בסטרנום. יתכן שנוצר סדק בעצם הנגועה ע"י גרורה, לפי המידע שסיפקת, עקב השיעול. מציע לבצע צילום מכוון לסטרנום ואולי לשקול טיפול קרינתי מכוון לגרורה הגורמת לכאבים. אינני חושב שיש לך גרורה בושט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו