תופעות לוואי אחרי הקרנות לחזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי אחרי הקרנות לחזה
    אני
    01/08/2009

שלום רב,

אבי חולה סרטן תאים קטנים ועבר הקרנות חזה (10 טיפולים), עברו כמה ימים לאחר ההקרנות והוא מרגיש חולשה ועייפות קיצונית. לא מסוגל לקום לבד מהמיטה, כמעט לא אוכל וירד במשקל. הוא מקבל טיפול סטרואידים שאמור להסתיים בעוד 10 ימים. בעבר עשה הקרנות מוח וכימוטרפיה היקמטין וציספלטין.
    תוך כמה זמן העייפות והחולשה יעברו? האם יש תרופות או אולי טיפולים, אוכל, רפואה משלימה שיכולים לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חולשה ועייפות

פרופ` אברהם קוטן
    01/08/2009

סבורני כי החולשה והעייפות קשורות יותר למחלה המערכתית ממנה סובל אביך. יש להקפיד על תזונה אבל גם לבצע בדיקות דם וצילום חזה שגרתיים, על מנת לשלול מצב זיהומי. עליך לפנות למכון האונקולוגי בו מטופל אביך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה ועייפות. שאלה נוספת

אולג
    02/08/2009

שלום פרופ' קוטן,

תודה רבה על תשובתך.
    יש לי שאלה לגבי תזונה: האם מומלץ להשתמש בתוספים כמו ensure, omegaven או אולי יש דברים נוספים?
    בנוסף לאבא שלי אין יציאות כמה ימים (כי אין לו מספיק כוח), הוא שוטה avilac ו- laxadin. האם כדי לשתות את התרופות האלו פעם ביום או כמה פעמים? האם יש משהו נוסף שיכול לעזור?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה

פרופ` אברהם קוטן
    02/08/2009

אין מניעה מלהשתמש בתוספי מזון. יותר עקרוני - להשתדל לקבל תזונה טובה רגילה ומאוזנת. אבילק ולקסדין - ניתן להשתמש תחת פיקוח רפואי, ובניטור של הרופא המטפל (לא בהוראות בדוא"ל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו