מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש באדרנלמודאגת07/08/2009
ידיד שלי עשה בדיקת סיטי בבטן ובבדיקה נראה גוש בגודל 4.2 מ"מ .
בתוצאות הבדיקות רשום חשד לגוש ממאיר.
יש לציין כי ידיד שלי בן 56 בן אדם בריא.
הייתי רוצה לדעת איך לפי צילום סי טי אומרים שיש חשד לגוש ממאיר או שזה מה שאומרים בדרך כלל.
אם תוכלו להסביר לי מה ההשלכות אם הגוש הוא אכן ממאיר חלילה ומה הטיפול לכך ומה אחוזי ההצלחה של הטיפול
מודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש באדרנל
פרופ` אברהם קוטן07/08/2009אני מניח שמדובר ב-4.2ס"מ ולא מ"מ. גוש בגודל של 4.2 מחייב בירור ואחת האפשרויות - תהליך גידולי (שפיר או ממאיר). לאחר קבלת התוצאה הפתולוגית ואני מניח שהגוש יכרת - אפשר לדון בצורך בטיפולים נוספים ובלהתייחס לפרוגנוזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש באדרנל
מודאגת08/08/2009תודה על תשובתך.
רק לא הבנתי אם לפי צילום סיטי יכולים לדעת אם הגוש הוא ממאיר או שרק לפי ביופסיה יכולים לדעת וכן האם אותו אדם יכול להרפא אחרי הסרת הגוש אפילו אם הגוש הוא אכן ממאיר חלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש באדרנל
מודאגת08/08/2009ברצוני לציין עוד כי בדיקת הסי טי נעשתה לאחר נפילה על הגב.
שאלתי היא האם הנפילה על הגב יכלה לגרום לגוש באדרנל.
והאם יכול להיות שכתוצאה מנהפילה ראו כתם שנראה כמו גוש.
בתודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילה וגוש באדרנל
פרופ` אברהם קוטן08/08/2009גידול מתפתח במשך חודשים ארוכים - שנים. לכן אינני סבור שיש קשר סיבתי כלשהו. פרט לכך - אין הוכחה לקשר סיבתי בין חבלה להתפתחות גידולים ממאירים.
אני מניח שהרדיולוג מסוגל להבדיל בין המטומה (שטף דם מאורגן לאחר חבלה) לבין גוש באדרנל.
לעתים הגוש גורם לרגישות מקומית, ובזמן חבלה - האזור גורם לכאב יותר מאזורי גוף אחרים, ובכך מביא לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש באדרנל
שרה20/12/2009שלום רב,
מצאו לי גוש באדרנל 2.5 ס"מ לאחר שעשיתי את כל הבדיקות והתוצאות כרגע בסדר.
אמרו לי להיות במעקב סי טי כל חצי שנה.
האם אפשר להיות במעקב של אולטראסאונד כי הקרינה של הסי טי גבוהה ולי אישית היה קשה הצילום.
האם יש חשש להתפתחות של גידול זה לסרטן.
תודה שרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדרנל
פרופ` אברהם קוטן20/12/2009המעקב הוא ע"י CT ולא ע"י אולטרה סאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)