גוש באדרנל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש באדרנל
    מודאגת
    07/08/2009

ידיד שלי עשה בדיקת סיטי בבטן ובבדיקה נראה גוש בגודל 4.2 מ"מ .
    בתוצאות הבדיקות רשום חשד לגוש ממאיר.
    יש לציין כי ידיד שלי בן 56 בן אדם בריא.
    הייתי רוצה לדעת איך לפי צילום סי טי אומרים שיש חשד לגוש ממאיר או שזה מה שאומרים בדרך כלל.
    אם תוכלו להסביר לי מה ההשלכות אם הגוש הוא אכן ממאיר חלילה ומה הטיפול לכך ומה אחוזי ההצלחה של הטיפול
    מודה לכם על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש באדרנל

הוספת תגובה

• גוש באדרנל

פרופ` אברהם קוטן
    07/08/2009

אני מניח שמדובר ב-4.2ס"מ ולא מ"מ. גוש בגודל של 4.2 מחייב בירור ואחת האפשרויות - תהליך גידולי (שפיר או ממאיר). לאחר קבלת התוצאה הפתולוגית ואני מניח שהגוש יכרת - אפשר לדון בצורך בטיפולים נוספים ובלהתייחס לפרוגנוזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש באדרנל

מודאגת
    08/08/2009

תודה על תשובתך.
    רק לא הבנתי אם לפי צילום סיטי יכולים לדעת אם הגוש הוא ממאיר או שרק לפי ביופסיה יכולים לדעת וכן האם אותו אדם יכול להרפא אחרי הסרת הגוש אפילו אם הגוש הוא אכן ממאיר חלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש באדרנל

מודאגת
    08/08/2009

ברצוני לציין עוד כי בדיקת הסי טי נעשתה לאחר נפילה על הגב.
    שאלתי היא האם הנפילה על הגב יכלה לגרום לגוש באדרנל.
    והאם יכול להיות שכתוצאה מנהפילה ראו כתם שנראה כמו גוש.
    בתודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילה וגוש באדרנל

פרופ` אברהם קוטן
    08/08/2009

גידול מתפתח במשך חודשים ארוכים - שנים. לכן אינני סבור שיש קשר סיבתי כלשהו. פרט לכך - אין הוכחה לקשר סיבתי בין חבלה להתפתחות גידולים ממאירים.
    אני מניח שהרדיולוג מסוגל להבדיל בין המטומה (שטף דם מאורגן לאחר חבלה) לבין גוש באדרנל.
    לעתים הגוש גורם לרגישות מקומית, ובזמן חבלה - האזור גורם לכאב יותר מאזורי גוף אחרים, ובכך מביא לאבחון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש באדרנל

שרה
    20/12/2009

שלום רב,

מצאו לי גוש באדרנל 2.5 ס"מ לאחר שעשיתי את כל הבדיקות והתוצאות כרגע בסדר.

אמרו לי להיות במעקב סי טי כל חצי שנה.

האם אפשר להיות במעקב של אולטראסאונד כי הקרינה של הסי טי גבוהה ולי אישית היה קשה הצילום.

האם יש חשש להתפתחות של גידול זה לסרטן.

תודה שרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרנל

פרופ` אברהם קוטן
    20/12/2009

המעקב הוא ע"י CT ולא ע"י אולטרה סאונד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו