הבעיה שלי...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבעיה שלי...
    רעות
    02/09/2007

מזה כשנתיים אני סובלת מכתמים וקשקשים באיזור הבטן ומתחת לבית השחי.. (יש לציין שאני סובלת מקשקשים גם בראש מזה שנים) ללא גרד ללא אודם או כאבים או בליטות..לעיתים כפעם ב 4 חודשים מופיעים קילופים רציניים שחולפים לאחר שבוע..בהתחלה טופלתי בניזורל כדורים ובתרחיץ אגיספור במחשבה שזו פטרייה, לאחר שיחרורי מצה"ל פניתי לרופא עור שביצע תרבית לפטרייה שיצאה שלילית וביצעתי בדיקות דם שיצאו תקינות למעט אולי אנמיה.
    הרופא לפני יומיים לקח לי ביופסיה מהאיזור ובאבחנה כתב MYCOSIS FONGOIDES...ומפה החלה ההיסטריה..ראיתי תמונות שבכלל לא דומות ולא לרגע למה שיש לי..אפשר לדעת מה זה הסוג הזה של הסרטן?
    אודה לכם על תשובתכם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבעיה שלי...

הוספת תגובה

• מיקוזיס פונגואידס

פרופ` אברהם קוטן
    03/09/2007

מיקוזיס פונגואידס הינה מחלה ממארת נדירה של העור, השייכת למשפחת הלימפומות. היא מתבטאת בנגעים בעור, כגון כתמים, רבדים, גושים. המחלה מתפתחת באופן איטי, לעתים דומה במראיה לאגזמהבעור, ולרוב חולפות שנים רבות עד אשר מצליחים לאבחן אותה, שכן הפיענוח ההיסטופתולוגי אל תמיד פשוט. ישנם פתולוגים ודרמטופתולוגים שהתמחו באבחון הרקמתי של המחלה..
    בבתי החולים הגדולים בארץ ישנם דרמטולוגים ואונקולוגים המתמחים באיבחון ובטיפול במחלה נדירה זו. אחד הטיפולים היעילים בה הוא הקרנת כל עור הגוף ע"י אלקטרונים במאיץ קווי. הטכניקה מאד ספציפית ודורשת מיומנות ותהליך פיתוח. יחידת הקרינה ברמב"ם משמשת כמרכז ארצי לטיפול קרינתי במחלה זו בשיטת הקרנת כל עור הגוף באלקטרונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

רעות
    03/09/2007

רציתי לדעת מה הסיכויים בגדול (אני יודעת שברפואה אין שום דבר בטוח) אבל אני בחורה בת 21..ללא בעיות בכלל..נוטלת גלולות למניעת הריון (יש אולי קשר?) והבנתי שהמחלה הזו לרוב פוגעת בבני 50 פלוס..אין לי בכלל את הסימפטומים מלבד הקשקשים האלו..והעניין הזה הוא לא בטוח הדגימה נשלחה רק לפני 3 ימים לביופסיה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין הצדקה לחרדה

פרופ' א. קוטן
    03/09/2007

הרופא כתב "מיקוזיס פונגואידס" בסימן שאלה, אך לא קבע שזו האבחנה. על כן אין שום סבה לחרדה - יש להמתין בסבלנות לתשובה הסופית של הבדיקה ההיסטופתולוגית. אם הממצאים לא חד משמעיים - אפשר להתייעץ עם דרמטו-פתולוג (יש מומחים בתחום זה ברמב"ם, בבילינסון, בהדסה, בתה"ש וכ"ה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רעות
    03/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו