טמוקסיפן והעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טמוקסיפן והעיניים
    תה תה
    04/09/2007

לפני מספר שנים עברתי הלחמת חורים ברשתית בעין שמאל לאחר מכן עברתי נתוח קטרקט בשתי העיניים. בעין שמאל טופלתי בקרן יאג עקב קטרקט משני. ביולי 2006 עברתי ניתוח למפקטומי . באוגוסט 2006 עברתי הקרנות בשיטת הברכיטרפיה. מזה כשנה אני לוקחת טמוקסיפן. לפני כשלשה חדשים עברתי ניתוח לתקון הפרדות רשתית בעין ימין. האם לטמוקסיפן עלולה להיות השפעה רעה על עיני ? אם כן , מה ההמלצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפן והעיניים

הוספת תגובה

• טמוקסיפן-רעילות אוקולרית

ד''ר יוסף ברנר
    05/09/2007

הטיפול הממושך בטמוקסיפן יכול לגרום לרעילות בעינים, בעיקר ברשתית, בקרנית ובעצב האופטי. מאחר ויש לך כבר בעיות בעינים הייתי ממליץ על דיון משותף בין האונקולוג שלך לרופא עינים. באם צריך להפסיק את הטמוקסיפן, יש לו חלופות אפילו יעילות יותר ורעילות פחות אך יקרות יותר. במקרה של חוסר יכולת לקבל טמוקסיפן קופת החולים חייבת לספק את החלופה היקרה יותר.
    ד"ר יוסף ברנר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן והעיניים

תה תה
    05/09/2007

תודה לך ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן ועיניים

פרופ` אברהם קוטן
    05/09/2007

אני מסכים ב-100% עם עמיתי ד"ר ברנר. אני מציע לא לקחת שום סיכונים נוספים, והגם שהסיכון מינימלי - לא להשתמש בטמוקסיפן אלא בתכשיר חליפי - ממשפחת מעכבי הארומטז, כגון ארימידקס, פמרה או ארומזין
    פרופ' אברהם קוטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן והעיניים

תה תה
    05/09/2007

תודה לך פרופסור אברהם קוטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו