מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטהאייל ד24/09/2009
שלום רב
אני בחור בן 38 בדרך כלל בריא. משקל תקין.
לפני שבועיים התחלתי להרגיש גולה בצד שמאל בתוך בית השחי בחלק התחתון שלו. גולה בצורה עגולה ויחסית קשה. היא יכולה לזוז קצת לצדדים כמעט סנטימטר ימינה שמאלה.
זה לא כואב.
הייתי אצל רופא המשפחה הוא אמר שזה בלוטת לימפה ובוא נחכה שבועיים שלושה ונראה אם זה לא משתפר אז נעשה המשך בירור אולי אצל המטולוג.
הוא נתן לי בדיקות דם.
ביצעתי השבוע - ספירת דם הכל בנורמה כל הערכים, שקיעת דם = 6,
כימיה הכל תקין. דומה מאוד לבדיקות שגרתיות מלפני שנתיים.
הוא כתב שיש בלוטת לימפה בגודל של כ 0.5-1 ס"מ.
אין לי חום ואין תופעות מיוחדות.
ברצוני לשאול.
1. אם חלילה מדובר בלימפומה, האם המתנה של עוד שבועיים שלושה יכולה להיות משמעותיות ואז חלילה אצטרך טיפול קשה יותר?
2. האם התמונה נראית מתאימה ללימפומה או רוב הסיכוי שלא? יש הסבר אחר שלימפה תגדל בבית השחי בלי כאב?
3. האם ספירת הדם התקינה ושקיעת הדם התקינה מקטינות את הסיכוי שזה לימפומה?
נכנסתי קצת לדאגה מזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בבית השחי
ד''ר יוסף ברנר25/09/2009יכולות להיות סיבות רבות לבלוטה בבית השחי ולימפומה היא רק אחת מהן.
כפי שהרופא שלך מציע, צריך להמתין מספר שבועות ואולי הבעיה תיפתר לבד.
ספירה ושקיעה תקינים שוללים לימפומה באחוזים גבוהים אך לא ב 100%.
גם אם זה חס וחלילה לימפומה, המתנה של מספר שבועות לפני התחלת הטיפול אינה משנה דבר לגבי סיכויי ההצלחה של הטיפול והריפוי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)