סרטן קיבה - בבקשה תשובה דחופה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן קיבה - בבקשה תשובה דחופה...
    מירי
    29/09/2009

אצל חבר משפחה בן 79 התגלה סרטן קיבה לפני כחצי שנה....לא היה מדובר על ניתוח ואמרו שהסרטן אלים...
    בהתחלה עשו CT וראו שיש נוזל וכנראה גרורות בהלל הבטן...
    אבל החומר של CT פגע לו בכליות ועכשיו אסור לעשות CT ועושים רק בדיקות דם למרקרים לסרטן....
    עבא כמה טיפולים כימוטרפיים ונהיה לו קצת יותר קל....אפילו התחיל לאכול קצת ( כי קודם לא אכל כמעט כלל וירד במשקל מאוד...)
    מרקרים ירדו והגידול הצטמק...
    אבל אחר כמה זמן המרקרים שוב עלו מאוד ( קרוב ל- 90...) אני לא מבינה מה זה, אבל לא נשמע טוב נכון?
    התחילו כאבים והתחיל לקבל מורפיאום במינון קטן...
    מאחר שטיפול כימוטרפי שקיבל גם פגע לו באברים בגוף ( במאוחד בכליות והרופאים אמרו שאסור להמשיך ) קבעו לו טיפול שלא בסל הבריאות...( באופן פרטי....משהו...OXAPLATINUM...אם אני לא טועה...) עשו "כפתור" בבטן ומטפטפים ישירות לאיזור הגידול...( לי לא כ"כ ברור למה....אם הגידול כבר התפשט...אז מה טעם "לטפטף" עליו?
    אבל...כנראה הרופאים יודעים מה לשעות...
    אבל...לצערינו לא מרגיש טוב יותר וממשיך עם מורפיום וכבר בקושי יורד מהמיטה....
    מה הפרוגנוזה במקרה שלו??? כמה זמן זה עוד יכול להמשך?
    עוד פעם אציין שלא יודעים בוודאות איפה יש גרורות, אבל אם יש כאבים אז...כנראה יש כבר נכון?
    ואם הגרורות רק בהלל הבטן....אז אולי אילה הגרורות "טובות יותר"??? זה לא כבד ולא ראיות....
    אודה לתשובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עדכון נוסף

מירי
    29/09/2009

שכחתי לציין....לפני יומיים סיים 72 שעות טיפול ב- OXIPLATINUM....( אם אני אומרת נכון...)
    ומרגיש מאוד רע....חלש וכל הזמן שלשולים חזקים....
    האם זה תופעות לוואי של הטיפול???

תודה שוב....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן קיבה מתקדם

פרופ` אברהם קוטן
    30/09/2009

את מתארת חולה עם סרטן קיבה מתקדם וחשוך מרפא. מנסים טיפולי כימותרפיה למיניהם שאולי ישרו תגובה חלקית וזמנית למשך זמן קצר, אם בכלל. לטיפולים הללו תופעות לוואי ויש לחשוב פעמיים לפני נטילתם. אפשר לשקול מתן טיפול תומך וטיפול נגד כאבים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן קיבה - תודה עבור התשובה ועוד..

מירי
    05/10/2009

תודה עבור התשובה שלך, מצייר אותי כמובן שהסרטן שיש לו אינו בר ריפאוי....

אבל רציתי לציין שאחרי תופעות לוואי מאוד מאוד קשות של טיפול כימותרפי OXAPLATINUM...
    שלשולים מאוד קשים וחולשה...עבר זמן והוא מרגיש טוב יותר...יותר חזק, אפילו אתמול ירד מהמיטה ואכל משהו קטן....
    עכשיו חושבים לתת סיבוב נוסף של אותו טיפול, אבל במינון יותר קטן...
    אז...אולי יש מקום לאופטימיות?
    כמה זמן בד"כ אפשר להיות כך ( בוא נחשוב שגרורות יש רק בהלל הבטן....כי עד עכשיו לא ידוע איפה יש בדיוק גרורות...)
    אולי טיפול נוסף יעשזור עוד יותר ?או....מדובר על חודשים בלבד?

בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו