מידע על גרורות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מידע על גרורות
    חסוי
    30/09/2009

שלום ד"ר קוטן.
    בגיל 12 הוקרנתי בעקבות ניתוח להסרת גידול בתירואיד וברוך השם היום אני בריא. גם אתה זכור לי בין שאר הרופאים שטיפלו בי בזמנו.
    אישתי אובחנה לאחרונה כחולת HL ומטופלת בהמטולוגית רמב"ם. ובעקבות כך התעורר אצלי העניין במחלה.
    לשאלתי - האם ידוע היום כיצד עובד המנגנון בו מתקיימות ומתפתחות גרורות ? כיצד תא שאינו שייך לסוג התאים של איבר מסויים מסוגל להתקיים באיבר זה ? אודה לך אם תענה לי בקצרה ותפנה אותי לכתובת בה אוכל ללמוד יותר על הנושא.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מידע על גרורות

הוספת תגובה

• גרורות

פרופ` אברהם קוטן
    04/10/2009

קשה לענות במדור זה על שאלה מורכבת זו - הנושא נחקר מזה שנים והוא מאד מורכב. זה בדיוק כמו זרע של צמח שעף עם הרוח ונשתל במקום אחר - זרע אחד מצליח לייצר צמח, ובמרחק מטר ממנו - זרע אחר נכשל. נעשים מחקרים מולקולריים בעולם ובארץ (מכון וייצמן, הפקולטות לרפואה השונות וכ"ה).
    מציע שתעיין בספרם של DE VITA וחב' - CANCER - PRINCIPLES AND PRACTICE OF ONCOLOGY - "התנ"ך" של האונקולוגיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו