מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופ' קוטן- בהמשך לתגובתך על CAאתי04/10/2009
ראשית תודה לך פרופ' יקר על היענותך לשאלתי.
הבנתי את התשובה שכתבת לי ומעתיקה לך שלא תצטרך לדפדף שוב,
בדיקת סמנים אין לה שום ערך כבדיקת SCREENING. ה-CA 15-3 הוא בתחום התקין וגם CA125 של 21.2 הוא בתחום התקין, לא היה צריך מראש לשלוח בדיקות אלה
השאלות כאן הן, מה פשר SCREENING ?
מדוע לא היה צריך מראש לשלוח בדיקות אלה? נשלחתי עקב סיפור משפחתי ולא כך סתם.
ומדוע כתבת שזה בערך התקין שכן ה CA 15-3 הוא עד לערך נורמה 25 יחידות ולא יותר.
מאוד חשובות לי תשובותיך שכן שולחים אותי בשבוע הבא גם ל MRI וכן לממוגרפיה ובדיקת אולטראסאונד שד. האם לא כדאי לבצע בדיקות אלה? יש קרינה בהן? או שמא להסתפק בבדיקת US בלבד של החזה?
כמו כן, אני סובלת מבעיות פרקים , ראומטואיד פקטור חיובי 18 שערך נורמה עד 15 אולי יש קשר לעליית סמן עקב רקע בפרקים?
מאוד מאוד אודה לך על התשובות, מאחר ונכנסתי כבר לרוטינה של בדיקות מטורפות ואינני יודעת איפה עוצרים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות סקר (SCREENING)
פרופ` אברהם קוטן04/10/2009בדיקות הסקר שערכן הוכח הן:
1. ממוגרפיה
2. סונוגרפיה של השדיים
3. במקרים ספציפיים, כגון נשאות למוטציה בגנים BRCA 1-2 - בדיקת MRI שדיים
4. דם סמוי בצואה
5. קולונוסקופיה
6. בדיקה גופנית, בדיקת העור (לגילוי מוקדם של מלנומה) וכ"ה.
הסמנים אינם חלק מבדיקות הסקר, למעט הסמן PSA לסרטן ערמונית בגברים, אלא שעל ערכן של בדיקות סקר לסרטן ערמונית יש עדיין ויכוח.
CA15-3 של 28 הוא בתחום "האפור" ויש נשים רבות שזהו הערך התקין אצלן. מה שחשוב יותר - דינמיקה - האם הערכים עולים עם הזמן. אלא שכפי שציינתי - הספרות המקצועית מדגישה את כך, שאין לשלוח בדיקת סמנים לצורך בדיקות סקר.
באשר לבדיקות הדם האחרות - יש לברר את הסימפטומים הספציפיים אצלך ולראות אם יש להן קשר אליהם. תתיעצע עם רופא פנימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך, יש המלצות ל
אתי04/10/2009לבצע בדיקות סקר ופחות לסמנים לפי מה שכתבת.
אני מבינה את הצורך בבדיקה מסביב למרקר הספציפי שכן יש עוד גורמים אולי שמעלים את הסמן הנ"ל כגון דלקות פרקים או דלקות אגן, ואתה כותב שאלו הם בדיקות שערכן הוכח מעבר למרקרים ,
אם כך אני בדרך הנכונה לבדיקות שקיבלתי?
ממוגרפיה, US שד, ומבצעת גם דם סמוי בצואה.
רק אני תקווה שאין בהם פחות תועלת מבחינת הקרינה שיש בבדיקות גם אם הן מיותרות לפי שעה.
CA 15-3 אמנם בתחום האפור לדבריך, אך יש כאן צורך לפי רופא כירורג שד לבצע אלימינציהה,
ממש לשלול את החשדות בכך שנתן את כל הבדיקות הללו, לא כן?
רציתי דווקא לשמוע ממך אם כן כדאי לבצע בדיקות סקר אלו?
ובנוגע למרקרים אבצע מעקב פעם בכמה חודשים כדי לראות שהמגמה לא עולה.
אשמח גם לדעת אם יש סיבות נוספות לעליית מרקר זה, שוב, כגון פרקים ודומיהם.
תודה וסליחה על השאלות הנלוות, יש המון וההדרכה כאן חשובה לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ` אברהם קוטן04/10/2009נכנסת כבר לכל הבדיקות - אזי תבצעי אותן, לפחות למען השקט הנפשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על כל התשובות
אתי04/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)