ביקורת CT האם זה באמת חיוני?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביקורת CT האם זה באמת חיוני?!
    אורה
    12/10/2009

שלום רב,

ביולי 2008 (בהיותי בת 55) עברתי כריתת מעי גס ימני עקב WELL DIFF ADENO CARCINOMA בצקום. המצב הוגדר כדרגה 1, T3, הוצאו 22 בלוטות לימפה שהיו נקיות. אח"כ טופלתי ב- 12 קורסים במינון חלש של 5FU+LEUCOVERIN, מחזור אחרון בינואר 2009.
    שאלתי: במסגרת המעקב הורתה לי האונקולוגית המטפלת לעשות עכשיו CT חזה+בטן; בהתייחס לנזקי הקרינה העצומה האם במקרה שלי זה באמת חיוני?!
    (במרץ 2008 עברתי CT בטן, באוגוסט 2008 CT PET כל גופי כולל ראש שהיה תקין, במרץ 2009 CT כל הגוף+ראש (עקב תאונה) שהיה תקין, גם 3 צילומי רנטגן של הריאות בשנה וחצי האחרונות שהיו תקינות. בנוסף כל הבדיקות נכון לעכשיו תקינות - דם, סמנים וקולונוסקופיה. אני רק לא נפטרת מהעייפות הטורדנית).
    בתודה על תשומת הלב וכל טוב*

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נזקי קרינה

ד''ר יוסף ברנר
    12/10/2009

נזקי הקרינה מבדיקות CT חוזרות אינם עצומים כל כך וכאשר צריך לעשות סי טי אין כל מניעה לעשות בדיקה זו.
    אני אישית אינני שולח את החולים הנמצאים במעקב לבדיקות סי טי או בדיקות הדמיה אחרות אלא עוקב אחר הסמנים הגידוליים ואחר הקליניקה.
    בכל מקרה, מאחר ועשית סי טי לפני כחצי שנה, הייתי ממתין עוד מספר חודשים לפני ה סי טי הבא.
    ד"ר יוסף ברנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אני גם מחכימה עם הספר שלך..

אורה
    12/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו